skip to Main Content

Voorkom statisch haar met deze 6 tips!

Nu de winter weer voor de deur staat, brengt dat voor mij – en waarschijnlijk veel andere vrouwen – hét typisch winterse beautyprobleem met zich mee: statisch haar!

Zodra de temperatuur daalt en de lucht droger wordt, laten negatief geladen elektronen los van je haarlokken, waardoor deze een positieve elektrische lading krijgen.

Het gevolg: statisch haar. Je haar blijft aan je wangen plakken, vliegt omhoog, kortom – het doet alles wat je niet wilt dat het doet!

Ik vind het zo ontzettend vervelend – zeker als je mooi uitgedost voor een etentje ergens binnenkomt met een kapsel dat nergens meer op trekt.

Er is niks aan te doen, ik kan het niet kammen/föhnen/stylen en krijg er helemaal geen model in.

Op zoek naar een oplossing dus! Ik vond een aantal nuttige tips:

Gebruik geen plastiek kam of borstel.

Plastiek maakt je haar nog statischer, terwijl een metalen kam juist de statische lading wegneemt.

Wrijf haarserum op je haarpunten.

Ik ben ‘gezegend’ met veel, maar heel dun haar. Over het algemeen hebben vrouwen met dun haar sneller last van statisch haar!

Een goede tip hier is om een beetje haarserum over je haarpunten te verdelen – let op: niet inwrijven op je hoofdhuid.

Dit voorkomt dat je haren door de statische lading recht overeind gaan staan. En het zorgt er ook nog eens voor dat je haar minder snel vet wordt ;-)

Ook kokosolie kan hier perfect dienst doen. Verdeel een paar druppels kokosolie over de lengten van je haar en vooral in de puntjes. Vermijd ook hier weer je hoofdhuid, anders wordt deze snel vettig.

banner-1-maand-energie-haarverlies-nagels

Gebruik haarlak op je kam.

Ik gebruik sowieso elke dag haarlak, maar ook als je geen fan van haarlak bent, verricht deze tip wonderen. Spray een beetje haarlak op je kam of borstel en breng dan pas je haar in model, weg statisch haar.

Maak een vlecht.

Vlecht je haar in voordat je naar bed gaat. Door het woelen en draaien in bed terwijl je slaapt, krijg je wrijving tussen je haar en je hoofdkussen, wat je haar als het ware ‘oplaadt’. Met een vlecht heb je hier veel minder last van.

Nog een bijkomend voordeel… met ingevlochten haar heb je in ieder geval geen last van een plat ‘statisch’ kapsel wanneer je buiten komt :-)

Wil je nog een stapje verder gaan? Het klinkt misschien heel gek, maar doe een panty over je haar als je gaat slapen, het zou statisch haar doen verdwijnen.

Droog je haar altijd met een ionische föhn.

Mijn man lacht soms wel met me. Waar ik ga, daar gaat mijn ionische föhn ook ;-)

Ik neem hem altijd mee: als we op hotel gaan, vakantie, zwemmen, naar de sauna, … Ik krijg met een ander soort föhn niets gedaan met mijn haar.

Een ionische föhn maakt gebruik van negatief geladen ionen, die zichzelf vervolgens hechten aan je positief geladen statische haar.

Hiermee hebben ze een neutraliserende werking. Bovendien breken de ionen de watermoleculen in je haar af, in plaats van te verdampen (zoals een ‘normale’ föhn doet). Win-win!

Hierdoor droogt je haar minder snel uit én hoe minder droog je haar, hoe minder statisch.

Gooi je droogtrommeldoekjes niet weg.

De tip die ik vooral onthoud na mijn zoektocht is dat ik mijn droogtrommeldoekjes vanaf nu bewaar en dat ik mijn haren best niet droog wrijf, maar wel droog dep – door het droog te wrijven, zorg je ervoor dat het vlugger statisch wordt.

Heb jij nog meer tips om statisch haar te voorkomen? Deel ze snel :-)

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties. Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend