Vrouwen laten make up te lang op hun gezicht

Ouch! Uit een onderzoek van Female First (naar make-up) waaraan tweeduizend vrouwen deelnamen is gebleken dat wij dames onze make-up vaak te lang op ons gezicht laten zitten.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen niet altijd even goed hun make-up – voor ze gaan slapen – van hun gezicht verwijderen. Zo laat 20 procent van de ondervraagde vrouwen hun mascara drie dagen zitten en ruim 5 procent zelfs vijf dagen!

Drie dagen!!!??? Vijf dagen??? Ik hoef zelfs niet te proberen om te gaan slapen met mascara zonder ‘s morgens een zwarte wallenplaag onder mijn ogen te ontdekken???

De ondervraagde vrouwen maken niet enkel hun ogen en gezicht niet goed schoon, maar ze reinigen ook hun make-upkwasten en sponsjes niet goed. Een kwart van de vrouwen beweert zelfs dat ze nooit hun borstels reinigen.

Oei… ik betrap me er ook soms op dat ik er langer als ik zelf wil tussen laat om mijn kwasten te reinigen, maar probeer dit toch minstens elke twee weken grondig te doen!

De helft van de vrouwen maakt zich tussen zeven en acht uur ‘s ochtends al op en halen de make-up er pas rond half tien ‘s avonds af. Door make-up te lang op het gezicht te laten zitten, wordt de kans op infecties en huidproblemen vergroot.

Vrouwen verklaren wereldwijd liever niet zonder make-up gezien te worden.

Meer weten over dit onderzoek? Check dan Female First.

Ps:ssst… Wist je dat vrouwen in hun leven gemiddeld 21.000 euro uitgeven aan make-up???!!! Klinkt veel eh? Ik heb het even uitgerekend, dat zou ongeveer een 300 euro per jaar zijn. Wat al (iets) minder erg klinkt, want als je wat duurdere (betere) merken koopt ben je al snel wat geld kwijt.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?