skip to Main Content

Waar komt mijn rugpijn vandaan?

Vaak heb ik last van lage rugpijn, bijna even vaak gaat dat ook weer snel over.

Vorige week las ik een artikel over rugpijn, dat hiervoor zeker niet altijd een medische oorzaak kan gevonden worden, maar dat we heel vaak met een aanpassing in onze levensstijl die rugpijn kunnen verminderen.

In het artikel werden een aantal boosdoeners voor deze rugpijn uit ons dagelijks leven gegeven:

1. Je slaap.

Je zou denken dat slapen ontspannend is voor je rug, maar niet als je een échte buikslaper bent, je lichaam gaat automatisch wat doorzakken en lage rugpijn is onvermijdelijk het gevolg.

2. Je stoel.

Zitten is eigenlijk vrij belastend voor je rug, terwijl we zitten oefenen we heel wat druk uit op onze tussenwervelschijven én als we vaak in dezelfde en verkeerde houding zitten, je kan het al raden, rugklachten!

3. Je schoenen.

Ai, dit is een moeilijke (of moet ik zeggen: pijnlijke). Zoals veel vrouwen ben ik dol op hakken, maar hoe mooi ze ook zijn, goed zijn ze niet :-( Hoe hoger je hak is, hoe onnatuurlijker de kromming van je rug wordt.

4. Je handtas.

Hèhè, zo mooi maar ook weer zo schadelijk voor de rug. En eigenlijk niet echt verbazingwekkend als ik bekijk wat ik allemaal in mijn handtas heb zitten: portefeuille, gsm, spiegeltje, make-up, agenda, zakdoekjes, haarborstel, zonnebril, sleutels… en dan vaak nog de sleutels, gsm en portefeuille van mijn man!

Door je handtas steeds op dezelfde schouder te dragen raakt niet alleen je lichaam uit balans, door overstimulatie van sommige spieren (om je lichaam in evenwicht te houden) kunnen zelfs zenuwen afgeklemd raken…

5. Je bewegingen.

Je kent het wel, een vrouw doet zeven dingen tegelijkertijd en liefst nog in een supertempo. Niet doen dus, onverwachte of brusske bewegingen, te zware tassen willen dragen, enz… zijn allemaal enorm belastend voor onze ruggenwervels.

Belangrijk = Negeer het niet als je pijn hebt!

Als je pijn hebt wilt het zeggen dat er iets mis is. Als je rugpijn niet vanzelf of na een paar dagen over gaat, ga dan zeker naar je huisarts. Niet ingrijpen verhoogt het risico op chronische pijn en dit is véél moeilijker te behandelen.

Al Jouw Superfoods In Eén Drankje… Zonder Juicer, Blender Of Afwas

1 schepje opgelost in een glas water levert massa’s energie, draagt bij aan een gezonde darmflora en ondersteunt het metabolisme. Voor de gezondste start van jouw dag! Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GEEF ME 5 DAGEN... EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er snel egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een "Stappenplan voor een mooie huid" gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

x

Send this to friend