Search
Close this search box.

Waarmee kan ik mijn gezicht scrubben?

Waar moet je op letten als je jouw gezicht wil scrubben? En moet je een andere scrub gebruiken voor de delicate huid op jouw gezicht?

vrouw die haar gezicht scrubt met koffie

De afgelopen dagen heb ik weer heel wat vragen van lezeressen ontvangen via het formulier op mijn website.

Waarmee kan ik mijn gezichtshuid scrubben?, vroeg Joke

“Hallo Amy,

Wat adviseer je mij waarmee ik mijn gezichtshuid kan scrubben? Ik ben bijna 72 jaar en heb een gevoelige huid.

Met vriendelijke groet,

Joke v. K.”

Het is belangrijk om jouw huid te scrubben met een milde scrubcrème met een fijne korrel (bijvoorbeeld jojoba-bolletjes of fijne suiker)

Niet enkel jouw gezicht maar ook de huid op jouw volledige lichaam vraagt om een milde scrub.

Wanneer de korreltjes te “scherp” zijn (of wanneer je veel te hard wrijft), kan je immers schade toebrengen aan de onderste huidlagen.

En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Je kan zelf een scrub maken: bijvoorbeeld deze scrub van granaatappel, anti cellulitis scrub of groene thee scrub. Als scrubkorreltjes gebruik je hier telkens (fijne) suiker.

Wil je zelf niet aan de slag gaan (of je wil geen volledige flesjes etherische oliën in huis halen om maar 3 druppeltjes te gebruiken), dan raad ik mijn Body & Face Scrub aan.

Waarom moet je jouw huid regelmatig scrubben?

Er zijn heel wat voordelen van regelmatig scrubben: je krijgt er bijvoorbeeld een zijdezachte huid van, verzorgingsproducten worden beter opgenomen (je hebt er dus minder van nodig), je wordt sneller bruin,…

Lees 9 voordelen van scrubben om alle voordelen van scrubben te ontdekken.

Wat moet je eerst doen: scrubben of douchen?

Beide, tegelijk ;-)

Een scrub breng je onder de douche aan, op een natte huid (scrub nooit op een droge huid want dan breng je heel erg veel schade aan de huidlagen aan!)

Ik douche me altijd eerst met douchegel, spoel alles af en breng dan mijn Body & Face Scrub aan. Even zachtjes in masseren, even laten intrekken en dan afspoelen.

Hoe lang moet je een scrub laten zitten? Eigelijk hoeft het niet en kan je je meteen erna afspoelen.

Maar mijn scrub bevat ook BHA. Dit lost het “lijm” op dat dode huidcellen bij mekaar houdt, waardoor deze gemakkelijker loslaten.

BHA dringt in de poriën en zuivert deze van binnenuit. Dit zorgt er voor dat BHA heel effectief is bij zwarte puntjes en mee-eters.

Daarnaast heeft het ook een hydraterende en kalmerende werking.

Wat doe je na het scrubben?

Droog je af en breng rijkelijk een goede bodylotion aan om jouw huid te hydrateren en verzorgen. Ik droog ondertussen mijn haar, verzorg mijn nagels en daarna kleed ik me aan zodat de bodylotion alle tijd heeft om in mijn huid te trekken.

Kan je elke dag scrubben?

Nee, dat is niet aangeraden. Scrubben verwijdert de dode huidcellen en zorgt altijd voor “stress” en wat schade aan de huid.

Je kan maximaal 2x per week scrubben. Als je een gevoelige huid hebt, zou ik het bij 1x per week houden. Dat is voldoende.

Groetjes,
Amy

PS: heb je nog vragen over scrubben? Stel ze hier en ik behandel ze in een toekomstige nieuwsbrief.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik