skip to Main Content

Waarom ananas zo goed voor je gezondheid is…

In de zomer is ananas één van mijn favoriete stukken fruit (naast watermeloen)!

Laat je niet afschrikken door het stekelige omhulsel of het vele werk om de vrucht eindelijk te kunnen eten: deze sappige tropische vrucht is supergezond en gaat samen met jou de strijd aan met heel wat gezondheidsklachten.

Ik vond een leuke video waarin heel goed wordt uitgelegd waaraan ananas zijn titel ‘superfruit’ verdient:

Het grootste deel van de gezondheidsvoordelen is te danken aan het enzym bromelaïne, dat zowel in de steel als de vrucht van de ananas zit en helpt bij de spijsvertering.

Superfruit?

Ja, het heeft de kracht om eiwitten en vetrijke maaltijden af te breken die een laag energiepeil, kramp of een opgeblazen gevoel veroorzaken.

De voordelen van bromelaïne stoppen niet bij de spijsvertering. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die van ananas een redder in nood maken in de strijd tegen griep en hooikoorts.

Er zíjn zelfs onderzoeken die suggereren dat ananas beschermt tegen kanker en dat bromelaïne de groei van kankercellen kan onderdrukken of zelfs vernietigen.

Ook is ananas heel rijk aan vitamine C, dat bijdraagt aan de opbouw van het immuunsysteem, beschermt tegen hart- en vaatziekten en goed is voor je ogen en huid.

Vitamine A, B1, B6, B11 of foliumzuur en vitamine D behoren ook nog tot het lijstje vitamines.

Uiteraard heeft ananas ook hoge concentraties mineralen aan boord. Dat is vooral het geval met koper, mangaan, fosfor, magnesium, kalium, jodium en zink.

Mangaan zorgt voor sterke botten en kraakbeen, waardoor het sterk wordt aangeraden bij osteoporose.

Need I say more?

Misschien wel ;-)

Ananas is ook nog eens goed voor je huid!

De grote hoeveelheid vitamine C in de ananas is een natuurlijke antioxidant en perfect om (beginnende) lijntjes en rimpels mee te bestrijden. Daarnaast bevat ananas van zichzelf collageen, wat voor de elasticiteit van de huid zorgt.

Ananas kan je ook heel gemakkelijk verwerken tot een masker tegen acné en huidirritaties, ook neemt het de roodheid in je gelaat wat af.Neem een dikke schijf ananas en een geutje kokosmelk. Mix alles goed in de blender en breng het op je gelaat aan. Laat het maximum 3 tot 5 minuten inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

Extra!

Omdat ik ook niet altijd even handig met een ananas ben…

Klik hier even voor een handige video over het schillen en snijden van een ananas.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x