shop

account

zoeken

Waarom een serum niet mag ontbreken in je dagelijks verzorgingsritueel

“’s Ochtends en ’s avonds reinigen en een dagcrème smeren”. Punt.

Tot daar het verzorgingsritueel van veel vrouwen… zelfs het reinigen ‘s morgens is iets dat veel vrouwen niet doen. Dit verbaast mij wel een beetje, ik dacht eigenlijk dat een gezichtsserum zonder fout deel uitmaakte van ieders verzorgingsroutine.

Niet dus… en dat terwijl een serum één van de bekendste producten is in de cosmeticawereld.

Dit is natuurlijk niet zonder reden: een serum kan namelijk een enorme boost geven aan onze huid. De hoge concentratie aan actieve werkstoffen maakt het een zeer effectief product.

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar elasticiteit en nemen fijne lijntjes en rimpels toe. De juiste routine voor je huid kan hier wel degelijk een wereld van verschil betekenen.

En laat net dat de reden zijn dat een serum niet mag ontbreken. Hoe een serum precies werkt en hoe je het gebruikt, leg ik je hieronder héél graag uit.

Ready? Set? G(l)o(w)!

Wat is een gezichtsserum?

Een gezichtsserum is een sterk geconcentreerde, lichte emulsie met daarin een hoge concentratie werkzame stoffen.

In tegenstelling tot zwaardere crèmes (met vaak grotere moleculen) bevatten serums relatief kleine moleculen. Hierdoor kan een serum veel efficiënter en sneller worden opgenomen door de huid. Doordat het snel wordt geabsorbeerd, ligt het veel lichter op de huid dan een crème. Dit zorgt ervoor dat een serum een ideale basis vormt voor een crème of masker.

Als je het vergelijkt met een crème, kan je zeggen dat een serum ervoor zorgt dat voedingsstoffen in de huid terechtkomen en een crème je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Wanneer gebruik je een gezichtsserum?

Je gebruikt een serum als een extra stap in de verzorging, na je reiniging en toner en vóór je dag- of nachtcrème. Best dan ook ’s morgens en ’s avonds.

Wanneer je een serum in combinatie met een goede natuurlijke vochtinbrengende crème gebruikt, bereik je op een effectieve manier snel resultaat.

Hoe gebruik je een gezichtsserum?

Een serum is zodanig samengesteld dat het zeer snel wordt opgenomen door je huid. Als je eerst je dagcrème aanbrengt, remt dat de opname van de actieve werkstoffen in het serum. Daarom hanteer je best deze volgorde in je schoonheidsritueel:

  • Reinig je gezicht grondig.
  • Warm het serum even op in je handen.
  • Smeer het serum gelijkmatig uit over je gelaat (vergeet ook je hals niet), een paar (ca. 5) kleine druppels volstaan.
  • Laat even inwerken.
  • Smeer vervolgens een goed voedende dag- of nachtcrème op je huid.

Twijfel je nog om een serum toe te voegen aan je dagelijkse verzorging?

Hieronder som ik kort nog even de voordelen van een serum op:

  • Een hoge concentratie aan werkzame werkstoffen
  • Zowel ’s nachts als overdag te gebruiken
  • Geeft je huid direct een boost
  • Snelle opname door de huid
  • Een goede basis voor een crème of masker

Ik hoor vrouwen soms wel eens zeggen dat ze twijfelen over het gebruik van een serum door de prijs.

Een serum kan soms verhoudingsgewijs wat duurder lijken dan een dag- of nachtcrème, maar is in praktijk veel zuiniger in gebruik. Door de hoge concentratie aan werkzame stoffen, hoef je er namelijk maar een klein beetje van aan te brengen op de gezichtshuid. Dit maakt dat je er extra lang mee kan doen.

Als je een kwalitatief serum met een hoge concentratie actieve stoffen wil gaan gebruiken, raad ik aan om te beginnen met het Night Repair Serum. Zoals de naam al zegt, gebruik je dit voor het slapengaan en herstelt, voedt en hydrateert het jouw huid tijdens de nacht optimaal.

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag