Waarom hebben vrouwen vaker koud?

We hebben lang mogen genieten van een mooi najaar met fijne temperaturen, maar sinds dit weekend is koning winter toch écht wel in het land!

En vanaf volgende week gaat het nog kouder worden.

Ik kruip dan weer lekker onder mijn fleece deken in de zetel mét een extra deken rond mijn voeten gedraaid.

Echt, dat zijn altijd ijsklompjes!

En dan heb ik liefst nog een warme tas choco of thee vast:

1. omdat het gewoon goed doet, iets lekker warms te drinken
2. om mijn ijskoude handen aan op te warmen!

koude handen

Mijn man… die lacht altijd met me en heeft er nooit last van!

Waarom hebben vrouwen vaker dan mannen last van koude handen en voeten?

Dat komt hierdoor: over het algemeen kunnen vrouwen hitte beter opslaan dan mannen. Om dat te kunnen doen, is het vrouwenlichaam zo geprogrammeerd dat er een continue bloedstroom is naar vitale organen zoals de hersenen en het hart.

Die bloedstroom gaat dus juist weg van andere lichaamsdelen zoals handen en voeten.

Onderzoek wijst uit dat vrouwen een iets hogere lichaamstemperatuur hebben dan mannen, maar hun handen en voeten daarentegen zo’n 2 graden kouder zijn.

Wat kun je ertegen doen?

Veel laagjes dragen ;-)

Draag een hemd, een trui, een vest en zelfs een sjaal erbij… Hoe warmer je lijf is, des te minder bloed er nodig is vanuit je handen en voeten om je bovenlijf warm te houden.

Warm bovenlijf = warme handen en voeten!

Haal rustig, maar diep adem.

Als je stress hebt of zenuwachtig bent, vernauwen de bloedvaten in je vingers en tenen, waardoor je het sneller koud krijgt.


banner-romy-2-meer-energie-nagels-8-potjes


Haal daarom regelmatig een paar keer heel diep adem of mediteer zo’n 10 à 15 minuten. Uit onderzoek blijkt dat meditatie of diep ademen ervoor zorgt dat je handen en voeten warmer worden.

Zwaai, zwaai met je armen.

Draai grote cirkels met je armen. Dit stimuleert de bloedcirculatie naar je vingers toe en zo krijg je sneller warme handen.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?