Waarom het gezond is om iedere dag noten te eten

Ben jij ook zo verzot op noten? Dan heb ik goed nieuws voor je!

De Gezondheidsraad adviseert om elke dag een handje ongezouten noten te snoepen – maar jij wist natuurlijk al langer dat dat gezond was, niet? ;-)

Volgens de Gezondheidsraad is er namelijk overtuigend bewijs dat het eten van een klein handje noten per dag het risico op hart- en vaatziekten verkleint.

Dit omdat noten het slechte LDL-cholesterol verlagen. Het maakt niet uit of je walnoten, hazelnoten, pindanoten of cashewnoten eet.

Veel mensen denken dat pinda’s vetter zijn dan andere noten, maar ze bevatten minder calorieën dan bijvoorbeeld walnoten en pecannoten.

Wel zitten in noten andere waardevolle stoffen die niet of minder in pinda’s voorkomen. Gewoon variëren dus!

noten

Klopt: Noten bevatten veel calorieën. Maar toch helpen bepaalde noten je om vet te verbranden.

In een artikel dat ik vond op puurfiguur.nl vond ik een opsomming over welke noten het gezondst zijn en ontdekte ik ook een heel aantal gezondheidsvoordelen van de 9 meest bekende noten, zoals een betere concentratie, meer energie en een betere weerstand tegen griep en verkoudheid.

Klik hieronder om dit erg nuttig artikel te lezen:

‘De 8 meest gezonde noten (en 1 ongezonde nootsoort)’

Je leest hier ook welke ‘nootsoort’ een negatief effect kan hebben op bijna elke levende cel van je lichaam.

Ik onthou vooral:

Varieer in je keuze
Iedere noot heeft zijn eigen unieke profiel van vitamines en mineralen. Daarom is het belangrijk dat je verschillende nootsoorten eet, zodat je van iedere noot je voordeel kan doen.

Neem één handje noten per dag
Noten bevatten ook veel calorieën. Eet er daarom niet te veel van. Zo’n 30 gram noten is voldoende om van de gezondheidsvoordelen te profiteren.

Kies het liefst voor rauwe, ongezouten noten
Door het roosteren gaan gezonde vetzuren en aminozuren verloren.

Biologische noten zijn de beste keuze
Zo ontloop je een deel van de bestrijdingsmiddelen.

PS: Zou een stukje notentaart vandaag dan ook ok zijn? ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?