Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Waarom is afvallen géén goed voornemen voor 2019?

Een nieuw jaar, een nieuw voornemen. Bij jou toch ook? ;-)

Velen nemen zich voor om hun leven in 2019 volledig om te gooien en er nu écht tegenaan te gaan…

Om dan halverwege de eerste maand van het nieuwe jaar de moed te verliezen en in oude, slechte gewoonten te vervallen.

Daarom is het beter om voor te nemen gezonder te gaan leven in plaats van te vermageren, alles hangt namelijk van je eigen houding af.

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat goede voornemens nuttig kunnen zijn. Ongeveer de helft van de deelnemers was op weg om zijn doelen te bereiken, slechts vier procent had het al opgegeven. Uit de studie bleek dat wie positieve objectieven opstelt en optimistisch blijft denken meer kans heeft om te slagen.

Bij negatieve voornemens heb je meer kans om te falen. Volgens onderzoek kun je met nieuwe doelen de kwaliteit van je leven echt verbeteren. Als je rekening houdt met de vijf onderstaande tips dan lukt het wel om af vallen in het nieuwe jaar door simpelweg te zeggen dat je gezonder gaat leven. Je eigen houding is namelijk erg belangrijk.

De datum

Het maken van een voornemen draait om het ideaalbeeld van jezelf, het gaat om een nieuwe hoofdstuk of een nieuw begin. Maar de overgang tussen 31 december en 1 januari is niet anders dan die tussen 25 en 26 juli. Dus het is niet zo dat je slechts een keer per jaar een voornemen kunt maken. Je kan dit doen wanneer je wilt. Dit moet ook geen heel jaar duren.

Waar draait het dan wel om? Je moet een moment erkennen waarop je een verandering creëert dat je leven kan transformeren.

Hou de focus op je gezondheid

Het is beter je te concentreren op je gezondheid en betere voeding zonder over gewichtsverlies te spreken. Het is beter je voor te nemen enkel voedingsmiddelen op te nemen die je lichaam nodig heeft voor een lang leven.

Zeg bijvoorbeeld: ik ga mijn lichaam goed verzorgen door te sporten en sterker te worden zodat ik langer kan leven en meer dingen kan doen. Deze positieve veranderingen zullen uiteindelijk tot gewichtsverlies leiden.

Wees lief voor jezelf

Kies een positief en haalbaar doel. Het doet je geen goed als je jezelf gaat straffen of een doel kiest uit een schuldgevoel.

Leer uit je eigen fouten

Als je vorig jaar een duur fitnessabonement hebt betaald en al na vijf bezoekjes je sporttas weer voor een heel jaar hebt opgeborgen, dan moet je dit jaar niet exact hetzelfde voornemen maken. Denk na over waarom je gefaald hebt en leer daaruit om een nieuw, haalbaar doel voorop te stellen. Als je dan slaagt, zul je je goed voelen en zelfs productiever worden.

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy