Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Waarom is het noodzakelijk om je huid te hydrateren?

Ik heb het al vaker gezegd, het is essentieel dat je je huid goed hydrateert, niet alleen in de zomer, maar ook in de winter – en ja, zelfs in de lente en in de herfst ;-)

Iedere dag moet je je huid goed hydrateren – en geen enkel excuus is goed genoeg om het niet te doen!

Waarom?

1. Hydrateren verbetert de algemene staat van je huid.

Wist je dat acné het vaakst voorkomt op een droge huid? Klinkt heel gek, maar het is wel zo. De talg bij acne kan zich op een droge huid veel makkelijker vastzetten dan op een gehydrateerde huid.

Water drinken kan je hier al goed bij helpen, maar omdat je zelf niet kan bepalen waar je wilt dat het water in je lichaam ‘werkt’ is het belangrijk om je huid te verzorgen met een goede hydraterende en voedende crème.

Bijvoorbeeld mijn voedende dagcrème op basis van natuurlijke ingrediënten, met kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie. Klik hier voor meer informatie over deze voedende dagcrème.

Je kan je huid ook van binnenuit een boost geven door het innemen van een hoogwaardig aminozurencomplex.

De aminozuren threonine en glycine helpen bij de opbouw van collageen.

Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de productie van collageen, waardoor de huid sneller uitdroogt, er rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden.

Daarnaast heb je het aminozuur serine, Dit is een aminozuur dat vaak wordt gebruikt in vochtinbrengende crèmes om de vochthuishouding in je huid in balans te houden.

2. Hydrateren boost de elasticiteit van je huid.

Als je huid voldoende gehydrateerd is dan heb je gewoon over het algemeen een ‘jongere’ uitstraling.

Een handige manier om te weten of je huid voldoende gehydrateerd is, is om de huid aan de bovenkant van je hand even tussen twee vingers vast te pakken en omhoog te trekken. Laat het meteen daarna los.

Als je huid meteen ‘terug springt’ – gefeliciteerd, dan is jouw huid voldoende gehydrateerd. Als je huid een paar seconden ‘omhoog blijft staan’ voordat het terug normaal wordt – dan heb je al de eerste tekenen van een droge huid/uitdroging.

Je huid is dan niet meer zo elastisch en dan moet je dringend beginnen met hydrateren.

3. Hydrateren remt de talgproductie.

Hoe beter jij je huid hydrateert, zoveel te minder moet ze zelf talg (olie) aanmaken.

Veel vrouwen denken nog steeds dat ze hun huid ‘vet’ maken door er een crème op te smeren en te hydrateren. Maar dat is fout, het heeft zelfs het tegenovergestelde effect.

Het is soms wel moeilijk om de juiste crème te vinden. Als jij van mening bent dat een crème voor jou te vet is, probeer dan eens een gel of een lotion, deze zijn luchtiger en geven je niet zozeer dat ‘zware’ gevoel op je huid.

4. Hydrateren zorgt ervoor dat je rimpels vervagen.

Volgens studies hebben vrouwen met een voldoende gehydrateerd gelaat veel later en minder last van rimpels. Zorg er daarom steeds voor dat je een goede anti-aging verzorging in je badkamerkast hebt staan.

Ik heb juist al even 3 belangrijke aminozuren aangehaald die belangrijk zijn voor een goede huidverzorging van binnenuit.

Er zijn nog enkele aminozuren die belangrijk zijn bij het verouderingsproces. Als er al een product bestaat dat bestempeld mag worden als ‘anti-aging’ – dan zijn het zeker wel aminozuren. Klik hier voor meer informatie over aminozuren en hun belangrijke rol in ons lichaam.

5. Een gehydrateerde huid geeft je gewoon een goed gevoel!

Als je huid niet voldoende gehydrateerd is dan geeft het vaak een trekkerig gevoel, heb je sneller jeuk en geeft het gewoon een vervelend gevoel.

Het lijkt misschien een beetje banaal, maar het gevoel dat je hebt als je weet dat je (huid) er niet zo goed uit ziet, kan onbewust leiden tot stress of een slecht gevoel én zorgt ervoor dat je meer hier mee bezig bent, dan met de dingen die er werkelijk toe doen (je werk, je gezin, je huishouden).

Zorg er daarom voor dat je altijd een kleine travel-size verpakking van je favoriete crème bij de hand hebt, zodat je op elk moment van de dag even je huid kan hydrateren :-)

Groetjes,

Amy

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy