Waarom je deze 7 dingen als vrouw wat vaker mag eten

Eigenlijk weten we stiekem wel wat we best niet eten… om gezond te ‘doen’.

Die grote zak paprikachips, die overheerlijke chocoladecake die in de oven staat te geuren, frietjes uit de frituur aan de overkant van de straat… om zomaar even wat te zeggen ;-)

Maar wist je dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die vrouwen eigenlijk wel wat vaker mogen eten?

Een ui is daar zo eentje van. Vergeet al die hippe superfoods: de goeie ouwe ui is niet alleen een fijne smaakmaker, maar ook nog eens gezond.

Uien werken ontstekingsremmend, zijn antibacterieel en bevatten vitamine A en C. Maar vooral vrouwen zijn gebaat door het regelmatig eten van uien doordat het botten sterk houdt en daarmee osteoporose voorkomt.

Niet iedereen is zot van spruitjes, maar gezond zijn ze zeker. Dezelfde verbinding die zorgt voor die ‘speciale’ geur zorgt er voor dat pre-kankercellen zichzelf vernietigen.

Extra tip: Je kunt spruitjes daarom beter niet koken omdat dan juist die goede eigenschappen vernietigd worden. Roosteren is een beter idee.

Walnoten zitten bomvol proteïnes, vezels en omega-3 die daardoor je cholesterol helpen verlagen, je hersenen scherp houden en je helpen beter te slapen.

Uit bepaalde onderzoeken kwam ook naar voren dat walnoten het risico op borstkanker (onder muizen) verkleint.

Het loont daarnaast ook echt de moeite om eens wat vaker zure kersen te eten. Ze zitten namelijk vol antioxidanten die geheugenverlies, hartziekten, een hoog cholesterol en diabetes tegengaan. Verder is bewezen dat kersensap je helpt in slaap te vallen.

Herlees daarvoor zeker eens dit artikel:

‘1,5 uur langer slapen door één simpel drankje’.

Nog een heerlijk stukje fruit in dit rijtje zijn de blauwe bessen. Blauwe bessen zijn eigenlijk een soort eetbare anti-rimpelcrème.

Ze helpen tegen huidveroudering, maar ook tegen geheugenverlies. Ze helpen je met motorische vaardigheden en verlagen de bloeddruk.

Pompoenzaad is net als chocola een goede bron van tryptofaan, een aminozuur dat goed is voor je humeur.

Meer weten over de gezonde invloed van aminozuren op je lichaam?

Klik dan hier verder voor meer informatie :-)

Tot slot: Rozijnen bevatten naast vezels, ijzer en vitamine C ook energie-boostende koolhydraten (phyto-chemicaliën) die gaatjes in het gebit tegengaan, handig toch?

 


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy