Waarom je het JERF-dieet een kans moet geven? Jennifer Lopez deed het ook!

Meestal ben ik niet zo ‘in to’ celebrity diëten. Omdat ze in de meeste gevallen nogal crash-achtig zijn en je je gewoon puur moet uithongeren.

Maar in het dieet van Jennifer Lopez kan ik me wél vinden. Nu ja, het is niet het dieet van Jennifer Lopez, maar ze volgt het wel…

En hé? Als zij er op 46 zo’n mooie, gezonde en gladde huid mee kan behouden, dat prachtig gezonde haar én er gewoon in het algemeen goed uit ziet, dan wil ik dat ook wel een kans geven ;-)

JERF-dieet klinkt misschien een beetje vreemd, maar eigenlijk wilt het gewoon zeggen ‘Just Eat Real Food’.

Mijn man en ik zijn hier al even fan van, zo weinig mogelijk bewerkt voedsel eten.

We merken gewoon dat de momenten waarop we het wel eten, ons lichaam zich er tegen verzet: we zijn moe, hebben vaker hoofdpijn en onze darmen protesteren hevig.

Het voedingspatroon bij het JERF-dieet bestaat voornamelijk uit groenten.

Vroeger vond ik het ook moeilijk om veel groenten te eten, maar tegenwoordig bereid ik me voor om het excuus uit de weg te gaan.

Ik ‘prepareer’ mijn snackdoosjes als ik even een half uurtje tijd heb. Ik was wat tomaatjes, kook een bloemkool, rasp wat worteltjes en ik snij het in hapklare stukjes en zet het in kleine snackdoosjes in de ijskast.

Als ik dan ‘snoephonger’ heb neem ik gewoon een doosje uit de ijskast en snack ik gezond. Want ik ken mezelf – als ik nog moet beginnen met groenten wassen en snijden op het moment dat ik wat wil knabbelen, dan grijp ik vaak naar iets (ongezonds) uit de kast.

Het JERF dieet bestaat eigenlijk uit 3 stappen:

1. Eet zoveel mogelijk onbewerkt én vers voedsel
2. Eet veel groenten
3. Zorg ervoor dat je kwalitatieve en hoogwaardige eiwitten eet.

JERF

Hoe kan je nu eenvoudig en snel met JERF beginnen?

Hou het simpel, kies voedsel met zo weinig mogelijk ingrediënten.

Vermijd sausjes bij je eten, deze bevatten vaak veel suiker én bewaarmiddelen. Heb je wel graag een sausje bij je eten, maak het dan zelf, zodat je zeker weet wat erin zit.

Eat local. Dit wil zeggen dat je eet wat er zich op dit moment in jouw land aanwezig is. Eet zo weinig mogelijk geïmporteerd voedsel dat vaak bewerkt wordt om de lange reis tot in jouw plaatselijke winkel te doorstaan. Heb je (zoals mij) vaak zin in fruit dat niet beschikbaar is in de winter, vries ze dan in ‘hun seizoen’ in, zodat je het wanneer jij het wil kan eten.

Eet alleen wat je ziet en wat je kan benoemen. Staat er iets op het menu dat je niet kent of dat niet duidelijk is, ergens in verwerkt zit, laat je het best gewoon links liggen.

Eet superfoods :-)

Vermijd E-nummers.

Eet en kook zoals je grootouders dat deden. Vlees, groenten, échte boter, …

Maak een echte huisvrouw van jezelf, homecooking is the best cooking. Eet zo weinig mogelijk ‘uit’.

Als het kan, eet groenten uit eigen tuin.

Gebruik alles! Zien je groenten er niet meer zo fris uit? Maak er een heerlijke soep van!

Jennifer Lopez:

It’s all organic and very well thought out,  there’s no excuses for not eating or drinking your greens.

Ook ik drink iedere dag mijn glaasje Greens ;-) Waarom? Als je nagaat hoeveel bewerkt voedsel je op per dag eet en welke stoffen je allemaal in je lichaam brengt…

Ons lichaam beschikt wel over een ‘ingebouwd reinigingsproces’ maar tegenwoordig is de toevoer van giftige stoffen zo groot dat het deze zelf niet allemaal kan verwerken. Voor een goede gezondheid (en een frisse, jonge uitstraling) is het daarom belangrijk om jouw lichaam regelmatig een handje te helpen.

Teveel toxische stoffen in ons lichaam hebben een negatief effect op onze huid, ons energiepeil, onze vetverbranding, spijsvertering en darmflora (dit is zeer belangrijk voor een goede gezondheid en een mooie huid).

Een detox kan de jaren niet terugdraaien maar zorgt er wel voor dat je een fitter gevoel hebt, meer energie en een “frisser” gelaat.

Greens is een ‘superfood blend’ met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas Greens ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, gaat de strijd aan met vrije radicalen, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s essentiële voedingsstoffen.

Perfecte aanvulling op het JERF dieet als je het mij vraagt!

Meer weten over Greens, klik dan hier verder.

Bron: iquitsugar.com

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?