skip to Main Content

Waarom moet je linzen eten tegen haarverlies en walnoten tegen grijze haren?

Geniet je liever nog wat langer van je natuurlijke haarkleur en wil je het ‘grijzer’ worden nog even uitstellen?

Sla dan zo snel mogelijk walnoten in :-)

Door walnoten te eten, kun je de komst van grijze haren uitstellen. Dat zegt tricholoog (een dermatoloog gespecialiseerd in haar-afwijkingen) dr. Jan Wadstein. Walnoten zitten bomvol vitamine B, E en Omega 3-vetten.

Die ingrediënten geven je haar glans en body, maar dat is nog niet het enige: in walnoten zit ook koper.

Koper speelt een rol in de aanmaak van melanine, het pigment dat je haar kleur geeft. Haar dat al heel vroeg grijs wordt, heeft vaak een tekort aan koper. Met iedere dag een handje walnoten kun je dure kappersbezoekjes dus nog even uitstellen.

Dunner wordend haar en haarverlies komt vaak door een tekort aan ijzer. Als het ijzergehalte laag is, raakt je haar als het ware uitgehongerd waardoor de haargroei stopt en je lokken slijten. Mager rundvlees is de beste bron voor ijzer, maar als je liever geen rood vlees eet, zijn linzen ook een heel goede optie.

Onderstaand artikel legt je verder nog uit waarom paprika, oesters, havermout, eieren, havermout en quinoa goed zijn voor je haren.

‘Walnoten tegen grijze haren en nog 6 ingrediënten voor mooi haar’

Heb je ondanks het eten van deze voedingsmiddelen nog steeds dof haar dat splijt en snel uitvalt?

Dan heb je waarschijnlijk een tekort aan aminozuren in je lichaam…

Klik hier voor een kort overzicht van de aminozuren die belangrijk zijn voor dik, glanzend haar en sterke haarfollikels.

Bron artikel – Libelle.nl

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken
close

"Die Beauty Essentials werken dus écht bij haaruitval"

Send this to friend