Linzen en walnoten tegen haarverlies en grijze haren

Geniet je liever nog wat langer van je natuurlijke haarkleur en wil je het ‘grijzer’ worden nog even uitstellen?

Sla dan zo snel mogelijk walnoten in :-)

Door walnoten te eten, kun je de komst van grijze haren uitstellen. Dat zegt tricholoog (een dermatoloog gespecialiseerd in haar-afwijkingen) dr. Jan Wadstein.

Walnoten zitten bomvol vitamine B, E en Omega 3-vetten.

Die ingrediënten geven je haar glans en body, maar dat is nog niet het enige: in walnoten zit ook koper.

Koper speelt een rol in de aanmaak van melanine, het pigment dat je haar kleur geeft. Haar dat al heel vroeg grijs wordt, heeft vaak een tekort aan koper. Met iedere dag een handje walnoten kun je dure kappersbezoekjes dus nog even uitstellen.

Dunner wordend haar en haarverlies komt vaak door een tekort aan ijzer. Als het ijzergehalte laag is, raakt je haar als het ware uitgehongerd waardoor de haargroei stopt en je lokken slijten. Mager rundvlees is de beste bron voor ijzer, maar als je liever geen rood vlees eet, zijn linzen ook een heel goede optie.

Dit artikel legt je verder nog uit waarom paprika, oesters, havermout, eieren, havermout en quinoa goed zijn voor je haren: Walnoten tegen grijze haren en nog 6 ingrediënten voor mooi haar

Als je zo lang mogelijk sterk, dik en glanzend haar wil behouden, doe je er goed aan om jouw gezond eetpatroon aan te vullen met een compleet aminozurencomplex zoals Beauty Essentials. De aminozuren methionine, arginine en glutamine zijn immers nodig voor glanzend, dik haar.

Methionine

Bevordert de gezondheid van je huid, haar en nagels. Het versterkt de haarfollikels (hoe sterker deze zijn, hoe sterker en gezonder jouw haar)

L-methionine bevat zwavel en kan sterke ketens vormen. Verschillende ketens vormen samen een sterk netwerk. Dit is precies wat er in de haren en nagels gebeurt.

Wanneer jouw lichaam echter een tekort aan L-methionine heeft, kan het geen sterke haarfollikels produceren en valt jouw haar gemakkelijker uit.

Arginine

L-arginine is essentieel voor een gezonde haargroei, omdat het een “vaatverwijdende” functie heeft. Daardoor verbetert de doorbloeding van de haarwortel en wordt de haargroei gestimuleerd.

Glutamine

L-glutamine wordt gevormd uit glutaminezuur en is nodig voor gezond haar omdat het zwavel levert. Zwavel is onmisbaar voor de aanmaak van sterk, glanzend haar.

Het is het aminozuur dat van nature door het lichaam zelf het meest geproduceerd wordt, maar door het verouderen neemt ook de productie van L-glutamine af. Wanneer je lichamelijk meer actief bent, heeft jouw lichaam meer L-glutamine nodig.

Beauty Essentials is bij mijn weten het enige complete aminozurencomplex dat 20 aminozuren levert EN ook nog eens 100% natuurlijk is. Wil je meer leren over aminozuren en hoe je ze op een 100% veilige en natuurlijke manier aanvult, klik dan hier voor meer informatie.

Wil je liever lezen wat andere lezeressen over Beauty Essentials zeggen, kan je op deze pagina enkele ervaringen lezen.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren