Waarom pindakaas goed voor je is

De kinderen thuis eten niets liever dan pindakaas op hun brood ‘s morgens… en maar goed ook, want pindakaas eten is goed voor je.

Waarom?

Je hebt minder snel honger.

Wist je dat er in 2 lepels pindakaas maar liefst 7 gram eiwitten zitten? Eiwitten zorgen ervoor dat je langere tijd geen honger hebt. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat pindakaas ervoor zorgt dat je dagelijks minder calorieën eet. Dat is nog eens goed voor de lijn!

Het is goed voor je hart.

Onderzoek van de Harvard Medical School heeft aangetoond dat pindakaas gezond is voor het hart. Er zitten plantaardige, onverzadigde vetten in pindakaas (net als in olijfolie) die hart- en vaatziekten helpen voorkomen. Ook de cholesterolbalans wordt geoptimaliseerd. Natuurlijk is dat geen free-ticket om de hele pot pindakaas leeg te lepelen. Geniet, maar met mate ;-)

Pindakaas zit vol essentiële, gezonde vetten.

Niets voor niets wordt pindakaas ‘peanut butter’ genoemd. Pindakaas bestaat gemiddeld voor 40% uit vet. Superongezond? Dat wordt vaak gedacht, maar pindakaas bevat bijna alleen maar gezonde, onverzadigde vetten (79%). We hebben deze vetzuren, die het lichaam niet zelf kan produceren, nodig. Niet alleen als brandstof, maar ook om vitamines goed op te nemen én voor de aanmaak van lichaamscellen.

Voedingsstoffen in overvloed.

Nog niet overtuigd dat pindakaas gezond is? Naast eiwitten en gezonde vetten bevat pindakaas vezels (stimuleren een goede darmwerking), vitamine E (remt o.a. het verouderingsproces), magnesium (goed voor de botten en spierherstel), vitamine B6 en zink (goed voor het immuunsysteem). Ook zit er in pindakaas foliumzuur, ijzer, koper, calcium en vitamine A.

Energiebom.

Iedereen weet dat pindakaas niet caloriearm is. Pindakaas bevat per portie (15 gram) 99 calorieën. Maar één ding is zeker: wie pindakaas eet heeft energie voor 10! En dat is toch mooi: overdag productief zijn op uw werk en daarna nog genoeg energie hebben om naar de fitness te gaan.

Meer weetjes over pindakaas? Klik hier verder!

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?