skip to Main Content

Waarom scrubben ook goed is voor je gezondheid!

De meeste vrouwen weten wel welke voordelen het scrubben van je huid op het gebied van schoonheid heeft…

Maar wist je dat scrubben ook een positief effect op je gezondheid kan hebben?

Onze huid is ons grootste orgaan en een van de belangrijkste onderdelen van het ingebouwde ontgiftingssysteem in ons lichaam.

Daardoor is het redelijk logisch dat wat op onze huid gebeurt weerspiegeld wordt in ons lichaam…

Door de natuurlijke functie van onze huid te verbeteren (dode huidcellen verwijderen en plaatsmaken voor nieuwe) help je ook je lichaam gezonder worden.

2 goede redenen om te scrubben!

Een eerste reden om te scrubben is dat je er gewoon al gezonder uit ziet – en dat is al het halve werk. Scrub niet enkel je gelaat, maar ook je hele lichaam.

Ok, dit is een hele klus en ik geef toe dat ik dit ook niet zo vaak doe. Mijn gezicht scrub ik braaf iedere week. Maar mijn hele lichaam doe ik maar een keertje per maand.

Het neemt nl. wel wat tijd in beslag. Maar… het is voor mijn gezondheid! Ook neem je hierdoor beter pigment op een krijg je een gezondere kleur en uitstraling.

Een tweede reden om te scrubben is dat je op deze manier je huid stimuleert, de bloedstroom en het ‘verkeer’ naar de omringende weefsels verhoogt en zo helpt bij de werking van je lymfestelsel.

Het lymfestelsel is een belangrijke onderdeel van je lichaam om afvalstoffen te verwijderen en het is  verantwoordelijk voor het elimineren van cellulair afval.

Wanneer je lymfestelsel gestimuleerd en ‘in beweging’ is, verhindert het stagnatie en de opbouw van afvalstoffen. Het verwijderen van afvalstoffen (of detoxen) heeft hierdoor een positieve werking op ontstekingen en ziektes.

Toch nog even opfrissen hoe je best scrubt en waarom?

Herlees dan zeker even onderstaande artikels die ik eerder al schreef:

‘ Waarom gebruik je best iedere week een peeling? + recepten’

‘DIY – Natuurlijke Anti Cellulitis Scrub’

Naast mijn wekelijkse peeling drink ik ook iedere dag een glaasje Greens om mijn lichaam te zuiveren én mijn huid gezond te houden.

Deze 4 "onbekende" stoffen zijn belangrijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend