skip to Main Content

Waarom word je goed gezind van de zon?

Heerlijk – ’s morgens opstaan en al meteen het zonnetje door het keukenraam – je zou van minder goed gezind worden :-)

En ik ben helemaal niet de enige, want zowat iedereen wordt blij van de zon!

Hoe komt dat eigenlijk?

Zon = mentale kracht

Zonlicht regelt onze biologische klok. Het heeft dus een grote invloed op ons slaapgedrag. Door de zon heb je meer energie (omdat je dus beter slaapt) en hierdoor ben je ook beter gezind.

Zon = goed voor de beenderen

Wanneer onze huid wordt blootgesteld aan de UV-stralen van de zon, wordt er vitamine D aangemaakt. Deze vitamine D zorgen er op hun beurt voor dat calcium gehecht wordt op onze beenderen, en daardoor dus sterker worden.

Het blijft natuurlijk wel uitkijken dat je niet te fel aan de UV-stralen wordt blootgesteld, want dat is (zoals je weet) dan weer nadelig voor onze gezondheid.

Zon = positief voor het immuunsysteem

De vitamine D die onze huid aanmaakt door de blootstelling aan de UV-stralen van de zon komen niet alleen onze beenderen ten goede, maar zij activeren ook het immuunsysteem.

Hierdoor bouw je weerstand op tegen virale en bacteriële infecties, maar ook tegen aandoeningen van hart- en bloedvaten.

Zon = goed tegen psoriasis

Psoriasis is een huidziekte waardoor je rode vlekken (met witte schilfertjes) op je huid krijgt. Door de zon en het droge weer, kunnen deze plekken verminderen.

Zon = minder kans op trombose

Mensen die last hebben van trombose zouden ook gebaad zijn met de zon. Dit omdat je dan eigenlijk meer kan bewegen dan in de wintermaanden…

Door het meer bewegen heb je een betere bloedcirculatie. In de wintermaanden ben je eerder geneigd om binnen te blijven, maar zo ook lichaamsbeweging te verwaarlozen.

Zon = minder eten

De meesten willen voor de zomer nog goed afslanken door een dieet te volgen, alhoewel je eigenlijk beter in de zomer een dieet kan starten. Klinkt gek he :-).

Maar door de zon wordt er meer leptine geproduceerd. Leptine is een hormoon dat aangeeft wanneer je maag vol is.

Als je dus minder leptine produceert, zoals in de winter bij weinig zonlicht, dan zal je meer “druk” voelen om te gaan eten.

In de zomer wordt er door het zonlicht lekker veel leptine geproduceerd en zal dus ook je eetlust verminderen. Ideaal om dat dieet te starten…

Door al deze positieve eigenschappen die je kan ondervinden van dat heerlijke zonlicht, kijk je anders tegen het leven aan.

Iedereen is happy en gelukkig. Sla dus een goede portie op, voor het weer gedaan is ;-)

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x