skip to Main Content

Wanneer gebruik ik foundation en wanneer gekleurde dagcrème?

Foundation is niet hetzelfde als een gekleurde dagcrème. De meeste vrouwen weten dit wel, maar weten niet altijd goed waar het verschil nu juist zit…

Zo blijkt uit een paar mailtjes die ik de afgelopen weken mocht ontvangen, ik zal even uitleggen hoe het nu juist in elkaar zit ;-)

Het verschil

Foundation is eigenlijk al echt make-up. Getinte dagcrème is 1 helft foundation en 1 helft dagcrème. Foundation is dus ‘zwaarder’ dan getinte dagcrème.

Als je graag je huid wilt egaliseren, en niet echt een kleurtje wilt, dan is foundation ideaal. Wil je net wel graag een kleurtje, dan is getinte dagcrème het best om te gebruiken. Getinte dagcrème dekt echter niet.

Waar of niet waar?

Op de website van Make Me Over vond ik nog wat weetjes en misverstanden over foundation.

Vaak hoor je dat je best de kleur van je foundation kan testen op de binnenkant van je hand. Maar dat klopt niet, laat je dit nooit in een winkel aanpraten, de kleur huis op je polsen is nl. erg verschillend dan die van je gelaat.

Je kan het beter testen op je kaaklijn. Foundation dient namelijk niet, zoals ik eerder al zei, om je een kleurtje te geven. Kies je dus voor een te donkere/lichte kleur, dan zal je het verschil tussen je gelaat en je nek heel erg zien…

Kies daarom voor een tint die hetzelfde is als je huid, of net een tikkeltje donkerder.

Wil je toch wat meer kleur? Dan is bronspoeder of blush een oplossing. Met bronspoeder kan je je gezicht wel wat bruiner laten lijken, en met de blush krijg je weer die leuke rode kleur op je wangen.

Let met ouder worden wel op dat je geen al te vette foundation kiest, zorg dat je er eentje gebruikt die zich goed uitsmeert en zich niet ‘vastzet’ in de rimpeltjes…

Naast de foundation hebben we eigenlijk ook nog de BB en CC crèmes

(om het een beetje moeilijker te maken!)

Een BB crème is een soort dagcrème, foundation en poeder in één. Je huid wordt gehydrateerd en wordt door de SPF beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. Daarnaast wordt je huid hersteld en worden oneffenheden gecamoufleerd. Een ideaal product als je ’s morgens weinig tijd hebt.

Ook CC crème camoufleert, hydrateert en beschermt je huid. Daarnaast, verschillend van de BB-cream corrigeert het je huid ook, waardoor het er minder rood, ongezond of dof uitziet. Vaak zit er ook een SPF in, die je huid beschermt tegen de zon.

It’s up to you

Eigenlijk, kan je dus het best voor jezelf uitmaken, wat je graag wilt…

Wil je graag een egale huid en ben je op zoek naar een echte goede dekking voor je huid, kun je het beste gaan voor een foundation.

Heeft je huid veel verzorging, maar toch een licht kleurtje nodig? Dan is een getinte dagcrème een goede keuze voor jou.

Wil je gaan voor én verzorging én dekking (kleurtje) dan zijn de BB en CC crèmes een goede keuze.

Daarnaast zijn foundations, getinte dagcrèmes, BB en CC crèmes voor verschillende huidtypen en huidkleuren te krijgen. Op die manier zit er voor jou altijd een geschikt product tussen die aansluit op jouw wensen.

Veel vrouwen kiezen er voor om door de week zich op te maken met foundation, en in het weekend hun huid even te laten ‘ademen’ met een getinte dagcrème.

Of andersom ;-)

TIP: Welke keuze je ook maakt… Zorg steeds voor een product met voldoende SPF in!

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x