shop

account

zoeken

Wat is het verschil tussen een serum en een dagcrème?

Er zijn tegenwoordig zoveel verzorgingsproducten op de markt dat ik ergens wel kan begrijpen dat je erdoor in de war raakt.

Met het introduceren van ons nieuw verzorgend en herstellend serum een paar weken geleden heb ik redelijk wat mailtjes gekregen met de vraag:

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een serum en een dagcrème?

Het verschil tussen een crème en een serum is direct zichtbaar. Niet alleen aan de grootte van de verpakking (een serum zit in een veel kleiner flesje), maar ook aan de substantie zelf. Vergeleken met een iets vettiger crème, is een serum soepel en lichter van textuur. Daarnaast is een serum niet vet en laat het ook geen plakkerig laagje op je huid achter.

Een gezichtscrème is belangrijk voor de dagelijkse verzorging van je huid en om deze goed te hydrateren.

Een dagcrème zorgt ervoor dat het vochtgehalte van je huid gedurende de dag up-to-date is en de huidbarrière gezond en sterk blijft. Investeer (met het oog op huidveroudering) in een goede natuurlijke moisturizer.

Een serum klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Serums bevatten meestal dezelfde bestanddelen als crèmes, maar ze zijn er wel veel geconcentreerder in verwerkt.

Ik zei het juist al even, een gezichtsserum heeft heel vaak een veel kleinere verpakking, omdat we door die concentratie slechts enkele druppels van het product nodig hebben om de huid te voeden. Bovendien bevatten serums ook meer actieve bestanddelen, om specifieke huidproblemen op te lossen. Van anti-huidveroudering tot meer hydratatie.

Onder een microscoop is het verschil tussen een crème en een serum ook goed waarneembaar. Het verschil zit ‘m vooral in de grootte van de moleculen.

Een crème is opgebouwd uit grovere moleculen en heeft daardoor meer moeite om dieper op de huid in te werken. De moleculen van een serum zijn veel kleiner, waardoor deze makkelijker in de diepere huidlagen doordringen om daar hun werk te doen.

Gebruik ik dan best een serum of een dagcrème?

Nu het verschil helemaal duidelijk is voor je, had je natuurlijk graag willen weten welke van beiden het beste bij je past.

Sommige vrouwen maken uit deze uitleg op dat je die dagcrème net zo goed achterwege kan laten. Want waarom gaan voor zo’n dikkere crème als je een licht, effectief wondermiddel als het serum kunt gebruiken?

Toch is het niet aan te raden om je dagcrème vaarwel te zeggen zodra je jouw ideale serum hebt gevonden.

Een serum laat, in tegenstelling tot een dagcrème, namelijk geen beschermende toplaag op de huid achter. Een huid die enkel is behandelt met een serum blijft daardoor kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Het is dan ook altijd verstandig om na het gebruiken van een serum ook je oude vertrouwde dagcrème aan te brengen.

Een gezichtsserum kan als aanvulling dienen op je gewoonlijke dagelijkse gezichtsverzorging. Een serum kan je aanbrengen vooraleer je jouw dagcrème insmeert. Op die manier krijgt je huid de extra boost die het soms zoekt.

Nog twijfels?

Vele vrouwen aarzelen om een serum te kopen omdat de verpakking zo klein is. ‘Die luttele milliliters zijn toch in een mum van tijd op? En het is zo duur…’

Klopt niet helemaal…

De grote concentratie van actieve stoffen in serums zorgt ervoor dat je er slechts weinig van moet gebruiken. Enkele druppels volstaan om je hele gelaat en hals te bedekken.

Een crème breng je het beste aan door wat product tussen je handpalmen warm te wrijven en van daaruit met zacht drukkende en wrijvende bewegingen op je gelaat te transfereren, maar als je op deze manier ook een serum zou aanbrengen, zou je teveel product verspillen.

Breng gewoon enkele druppels aan op je vingertoppen en masseer er je gelaat en hals mee in. In tien seconden is de klus geklaard! En breng daarna je dagcrème aan.

Dus een serum is niet perse duurder in verhouding tot een crème. Je gebruikt er minder van en de concentratie is sterker. En nog belangrijker: het geeft een fantastisch resultaat!

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag