skip to Main Content

Wat is microdermabrasie? En wat kan het voor je doen?

Vanmiddag = me-time!

Ik heb mijn 6-wekelijkse afspraak bij mijn huidspecialiste Diane Thijs van L’Art de Beauté in Hasselt voor een heerlijke gelaatstbehandeling met microdermabrasie.

Wat is microdermabrasie? En hoe gaat het in zijn werk?

Bij microdermabrasie wordt er eigenlijk een dun laagje van de huid ‘afgeslepen’.

Dit gebeurt met een straaltje van microkristallen. Deze wordt onder vacuüm op de huid gespoten en neem zo de bovenste huidlaag mee. In deze laag zitten de dode huidcellen.

Door het verwijderen van dit eerste laagje, komt de zachte en gelijkmatige huid weer tevoorschijn. Je hebt dan ook onmiddellijk een gladdere en frissere huid. Zelfs de rimpeltjes zijn verminderd.

Door deze behandeling zal de huid zich van binnen uit gaan vernieuwen en dus ook verjongen. Het komt neer op een natuurlijk proces van cel-regeneratie, waardoor je dat egale, zachte en stralende huidje krijgt.

Waarom kiezen voor microdermabrasie?

Omdat dit een zeer eenvoudige techniek is, vrijwel zonder bijwerkingen. Deze techniek is dan ook nog eens heel effectief, wat het extra aantrekkelijk maakt.

Je moet er trouwens ook niet voor onder narcose, zoals bij sommige chemische peelings of laserbehandelingen. En (wat ik zelf heel leuk vind) er komen geen injecties bij te pas.

De behandeling is geschikt voor alle huidtypes en -kleuren. Een donkere of zwarte huid kan namelijk niet altijd behandeld worden door chemische peelings of laserbehandelingen.

Met microdermabrasie kan dat wel :-)

Niet alleen huidproblemen in het gezicht kunnen met microdermabrasie behandeld worden, maar ook op de handen of andere plaatsen op het lichaam.

Waarvoor is microdermabrasie geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor:

– rimpels
– lever- en ouderdomsvlekken
– comedonen en acné
– (chirurgische) littekens
– littekens van acné
– vergrote poriën
– huidverkleuringen

Waarom kiezen voor microdermabrasie?

Zoals ik eerder al schreef is het voor alle huidtypen en -kleuren geschikt en kan het toegepast worden op alle lichaamsdelen.

Door het effect van de vacuümmethode wordt de doorbloeding verbeterd, en op die manier wordt het helingsproces bespoedigd.

In korte tijd wordt de conditie van de huid verbeterd, en dus ook jouw uiterlijke verschijning ;-)

Het is een pijnloze behandeling, die ervoor zorgt dat de dode huidcellen van de opperhuid losgemaakt worden en worden afgezogen. Bij het ouder worden verdwijnen deze dode huidcellen namelijk minder snel op natuurlijke wijze.

Er zijn trouwens bewijzen dat je huid na een microdermabrasie behandeling onder andere meer collageen aanmaakt, waardoor de verjonging van de huid sneller plaatsvindt.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Een behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Het gezicht wordt goed gereinigd, waarna de behandeling begint.

Er wordt een speciaal apparaat gebruikt, dat op een pen lijkt. Dit apparaat bevat een gecontroleerde stroom van zuivere micro quartzkristallen. Deze kristallen zullen alleen in beweging komen als het handvat op de huid is geplaatst.

Onder vacuümdruk worden de kristallen tegen de huid geblazen en weer afgezogen. De dode huidcellen worden op deze manier ook mee verwijderd.

Omdat de microkristallen chemisch niet actief zijn, kunnen er in principe geen neveneffecten ontstaan.

In onderstaand filmpje kan je zien hoe zo’n behandeling in zijn werk gaat:

En erna?

Onmiddellijk na de behandeling mag je al weer make-up opbrengen. Medicijnen hoef je er niet bij in te nemen.

Voor een optimaal resultaat kan je wel best 1 keer per maand de behandeling laten uitvoeren.

Wil je je huid van binnenuit extra ondersteunen? Je kan zelf heel gemakkelijk je huidkwaliteit verbeteren waardoor de resultaten van de behandelingen veel beter zullen zijn.

Hiervoor kan je alvast je lichaam van binnenuit versterken met aminozuren, de enige échte bouwstoffen van ons lichaam.

Klik hier om te weten welke aminozuren je alvast kunnen helpen op weg naar een mooiere huid.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x