skip to Main Content

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen dag- en nachtcrème?

Ik heb hier bij Mooi Verouderen al veel gepraat over dagcrèmes en nachtcrèmes en nog andere crèmes, maar… waar zit het verschil?

Heb je eigenlijk verschillende crèmes nodig?

Eigenlijk niet!

Ok, er zit een verschil in textuur en ingrediënten tussen de dag- en nachtcrèmes, maar in feite heb je géén twee verschillende potjes nodig. Het verschil tussen de crèmes is zo miniem, dat het voor onze huid eigenlijk weinig uitmaakt.

Belangrijk is wel dat je een dag/nachtcrème gebruikt die gebaseerd is op de noden van jouw huid!

‘Zijn nachtcrèmes niet voedender dan dagcrèmes?’ hoor ik je denken.

Over het algemeen wordt er aangenomen van wel, omdat onze huid zich tijdens de nacht zou herstellen en op die momenten ook meer ‘voeding’ nodig heeft. Maar dat blijkt niet echt 100% te kloppen.

Ik heb het altijd al wel vreemd gevonden, hoe weet mijn huid dat het nacht is en dat ze nu moet beginnen met herstellen?

Eigenlijk is je huid dag in, dag uit bezig met herstellen!

Hierover kan je in dit artikel alvast meer lezen, wonderbaarlijk eigenlijk – zelfs op dit moment zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig, waardoor miljoenen lichaamscellen vervangen worden door nieuwe cellen.

Je merkt er helemaal niets van maar jouw lichaam van vandaag is niet hetzelfde als jouw lichaam over een paar weken.

Het verschil moet toch ergens zitten? Ja, ik hoor het je écht wel denken ;-)

Vaak zit in dagcrèmes een beschermingsfactor om onze huid ‘door de dag’ tegen schadelijke stoffen te beschermen. Dit hebben we ’s nachts niet nodig.

Nachtcrèmes zijn wat vetter en hebben iets meer hydraterende bestanddelen (om je huid beter te laten herstellen tijdens je slaap).

In principe kan je je dagcrème ook perfect als nachtcrème gebruiken.


Banner 4 stoffen


Ik persoonlijk gebruik héél weinig (en dan niet in hoeveelheid, maar eerder in regelmaat) nachtcrème omdat ik dat ‘vettige’ van de nachtcrème gewoon helemaal niet als ‘voedend’ ervaar, maar eerder als ‘plakkerig en vervelend’.

Dus bij mij was het tot voor kort enkel ’s morgens wat dagcréme en ’s nachts smeerde ik niets, nu ik weet dat er zo goed als niets verschil zit tussen de twee gebruik ik mijn dagcréme zowel ’s morgens als ’s avonds… als ik eraan denk ;-)

En jij? Gebruik jij een dag- én een nachtcrème? Of één van de twee? Wat is jouw smeerritueel?

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend