Wat je rimpels je vertellen over je gezondheid…

Helaas kunnen we niet ontsnappen aan allerlei ouderdomsverschijnselen, waaronder rimpels. De ene vrouw heeft er meer last van dan de andere, maar…

Wist je dat je rimpels je naast ‘ouder worden’ ook iets vertellen over je gezondheid?

Op onderstaande foto kan je een aanduiding vinden van alle soorten rimpels die je kan hebben. Onder de foto kan je de bijhorende gezondheidsproblemen terug vinden.

1. De horizontale lijntjes op het voorhoofd behoren vaak tot de rimpels die als eerste verschijnen. We denken vaak dat deze komen door zorgen in ons leven of het vaak nadenken over allerlei dingen.

Echter zijn deze rimpels vaak een teken van overmatig vocht of overmatige consumptie van suiker of vet.

2 & 3. De verticale lijnen tussen onze wenkbrauwen worden vaak aanzien als fronsrimpels door het vaak analyseren van situaties.

Maar… het zijn niet enkel ‘gewoon fronsrimpeltjes’. De rechtse lijn kan duiden op leverproblemen terwijl de linkerlijn een teken kan zijn van een zwakke neusvleugel.

4. Wanneer je een diepe rimpel aan de voet van je neus tussen je ogen hebt, betekent dit dat je gevoelig bent voor allergieën en je een zeer laag libido hebt ;-)

5. Rimpels die starten vanuit de hoek van het oog en uitbreiden als takken, ook wel kraaienpootjes genoemd, kunnen ook een teken zijn van slecht zicht, waardoor je altijd met je ogen ‘pitst’ als het ware.

In de meeste gevallen verschijnen de kraaienpootjes enkel bij het lachen en laten ze je gewoon weten dat je geniet van het leven!

6. Rimpels, donkere kringen of wallen onder je ogen duiden in eerste instantie op een slaaptekort.

Als we naar je gezondheid kijken laten rimpels op deze plaats weten dat je mogelijk een nier- en vochtprobleem hebt. Psychologisch gezien betekent dit vaak dat je met angsten kampt.

Eerder schreef ik ook al dit artikel ‘Wat zeggen donkere kringen over je gezondheid?’

Zeker de moeite om eens te herlezen!

7. Rimpels (gevoelige/droge huid) op je wangen kunnen duiden op een sinus-aandoening of darm- en verteringsproblemen.

8. Heb je vaak last van een rode neus? Zeker opletten dan, je krijgt namelijk niet alleen een rode neus van de kou of wat veel alcohol, het kan ook wijzen op een zwak hart!

Een rode neus betekent ook dat je veel stress hebt.

9. Een diepe verticale lijn naast de mond heb je door het vele lachen, maar bij vrouwen kan dit ook duiden op vruchtbaarheidsproblemen.

10. Rimpels veroorzaakt door het lachen (van je neus tot aan je mond) zijn charmant en wees blij dat je ze hebt :-) Maar als deze grotere lijnen dieper zijn kunnen ze duiden op een probleem met de alvleesklier.

11. Rimpeltjes op je bovenlip worden door veel vrouwen als erg vervelend ervaren. Vaak hebben rokers hier meer last van omdat deze vaker hun lippen tuiten. Heb je meteen nog een extra reden om te stoppen met roken!

12. De groeven in je lippen of een veranderende lipkleur zeggen ook veel over je gezondheid.

Als je lipkleur niet veel verschilt van je huidkleur kan het gewoon liggen aan ‘weinig beweging’ maar kan het ook wijzen op een vorm van bloedarmoede. Donkere lippen of blauwachtige plekken duiden op problemen met de dikke darm.

13. Als je geen overgewicht hebt, maar je hebt wel een dubbele kin, dan kan dat mogelijk veroorzaakt worden door een slecht werkende schildklier.

14. Een verkleurde ring rond de iris is een teken dat je een verhoogde cholesterol hebt.

15. Tot slot: Een gezwollen ader aan de zijkant van je voorhoofd laat zien dat je erg onder spanning staat en vaak met stress of angsten kampt.

16. Rimpels op je kin duiden op hormoonschommelingen.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?