Wat kan je doen aan ‘dunne lippen’?

Je wordt er vaak mee geboren, dunne lippen. Maar het kan ook door de jaren heen langzaam veranderen…

Gisteren kreeg ik onderstaand mailtje van Diana:

Dag Amy,

Heb een vraagje, misschien is dat door de leeftijd, ik ben nu 64 jaar,
Mijn lippen waren vroeger net als mijn ogen, mijn blikvanger!
Ze zijn ineens zo dun geworden, het volume uit mijn lippen is weg, zo jammer.

Weet jij wat ik hieraan kan doen? Werken jouw Beauty Essentials hier ook voor?

Bvb dank groetjes Diana

Het heeft inderdaad niet altijd en alleen met erfelijkheid te maken. Als je in de spiegel kijkt en denkt dat je lippen dunner worden en het gedeelte tussen je lippen en je bovenlip steeds langer, dan is dat waarschijnlijk geen verbeelding.

Collageen is hier de oorzaak…

Collageen is een eiwit dat het zachte weefsel van het lichaam verstevigt. Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

De aminozuren Threonine en Glycine helpen bij de opbouw van collageen.

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de productie van collageen, waardoor er rimpels ontstaan, een dunnere huid en ook dunnere lippen.

Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden.

Daarnaast heb je het aminozuur Serine. Dit is een aminozuur dat vaak wordt gebruikt in vochtinbrengende crèmes om de vochthuishouding in je huid in balans te houden.

Wil je meer informatie over wat aminozuren voor je huid kunnen betekenen?

Klik dan hier verder!

Wat kan je nog doen aan dunne lippen?

Om dunne lippen zo veel mogelijk tegen te gaan kan je een paar dingen doen. Helemaal voorkomen dat je lippen dunner worden zal helaas niet gaan, maar vertragen kan je het gelukkig wel door een goede verzorging met de juiste producten en de juiste ondersteuning.

De juiste verzorging is heel belangrijk!

1. Voorkom droge lippen

Droge lippen zien er al snel dun uit. Hou ze dus goed gehydrateerd, overdag en ’s avonds.

2. Poets naast je tanden ook je lippen

Als je je tanden poetst, poets dan je ook lippen even (zonder tandpasta). Dit stimuleert de doorbloeding wat de aanmaak van collageen enigszins stimuleert

3. Scrubben

Je lippen scrubben stimuleert ook de bloedcirculatie waardoor je lippen zachter en een beetje voller worden. Tip: gebruik een zachte peeling die daarvoor bedoeld is.

Je kunt je lippen voller laten lijken door make-up.

1. Gebruik een primer

Een primer zorgt er voor dat je make-up makkelijker aan te brengen is en langer én beter blijft zitten.

2. Gebruik een lippotlood

Trek met een lippotlood een lijntje net buiten de natuurlijke lijn van je lippen. Ondanks dat het verschil slechts een millimeter is, zal het een enorm effect geven. Wanneer je het lijntje hebt aangebracht, breng je op het getekende liplijntje en de rest van je lippen de juiste kleur aan. Dit kan ook met een nude-tint als je dit liever gebruikt.

3. Gebruik géén donkere kleuren

Donkere kleuren trekken de aandacht en laten je lippen smaller lijken. Als je een dieprode lippenstift gebruikt, leg je juist meer nadruk op je mond.

Ga voor een felle kleur als roze of zachte kleuren zoals lichtroze of nude. Als je kiest voor een lipstick met een tint die één à twee tinten lichter is dan je eigen kleur krijg je het mooiste resultaat.

4. Shine bright like a diamond

Over je lipstick kan je nog een glanzende lipgloss aanbrengen. De glans laat je lippen groter en voller lijken.

Dunne lippen kun je beter niet helemáál voorzien van glans, maar alleen het midden van de boven- en onderlip. Dat zorgt voor een optisch effect: de stip glans op het midden geeft diepte en laat je mond voller lijken.

En een andere manier is om oefeningen te doen.

Oefeningen zorgen een betere doorbloeding wat de aanmaak van collageen stimuleert en daarbij verstevigen oefeningen de spieren onder de huid waardoor alles er voller en steviger  uitziet.

Alhoewel er verschillende simpele oefeningen zijn om je lippen stevig en vol te maken en ook te houden, is het belangrijk om ze regelmatig doen voor je resultaat ziet.

Bijkomstig voordeel is dat het ook werkt tegen verticale rimpeltjes boven je lip.

Hierover schreef ik een tijdje geleden al onderstaand artikel, verticale rimpels komen boven de lippen komen ook vaker voor bij vrouwen met dunnere lippen.

‘Zo voorkom/verminder je rimpels op je bovenlip’

Probeer onderstaande oefeningen eens uit:

1. Vul je wangen met lucht en laat de lucht van de ene wang naar de andere rollen. Herhaal dit een 5 tot 10 keer.

2. Geef jezelf wat handkusjes in de spiegel. Druk je vingers daarvoor stevig tegen je lippen aan en kus als je loslaat. Probeer dit ongeveer een minuut vol te houden.

3.  Open je mond zo wijd mogelijk en houd dit 10 seconden vast. Ontspan en herhaal dit een 5 tot 10 keer.

4. Vouw je lippen over je tanden naar binnen en probeer de uiteinden van je lippen omhoog te brengen. Ontspan en herhaal 10 keer.

5. Druk je lippen stevig op elkaar in een rechte lijn en maak een poppend geluid als je loslaat. Herhaal dit zo vaak je wilt… mijn dochtertje van 9 vindt dit een ge-wel-di-ge oefening om de hele dag te doen ;-)

De video hieronder laat je ook nog eens wat oefeningen zien die het collageen stimuleren.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?