skip to Main Content

Wat kan je doen aan vermoeide ogen?

Eigenlijk zou je ze het liefst van al een tijdje willen sluiten, je vermoeide ogen…

Ze even laten ronddobberen in een badje van duisternis en ze tot rust laten komen. Het prikkende, branderige, zware gevoel uit je vermoeide ogen willen verdrijven en weer scherp en duidelijk willen zien.

Maar helaas, dat kan allemaal niet – of toch niet altijd.

Artsen zeggen dat de vermoeidheid van de ogen een onvermijdelijk onderdeel is van het ouder worden.

Echter, als je aandacht besteedt aan hoe het wordt genoemd – vermoeide ogen – kun je het ook zien als meer dan een onvermijdelijke ziekte, maar ook als een onbalans veroorzaakt door (vaak) te hard werken.

Daarom is het belangrijk om eerst even te kijken naar de symptomen van vermoeide ogen:

– pijnlijke ogen
– tranende ogen
– troebel zicht
– dubbel zien
– droge ogen
– hoofdpijn
– ‘sterretjes’ zien
– lichtschuwheid

Herkenbaar, is het niet?

We zouden ons er bijna bij neerleggen. ‘Het hoort er nu eenmaal bij…’

Nee hoor, aan het probleem van vermoeide ogen is wel degelijk iets te doen. Maar eerst moeten we leren luisteren naar de signalen van ons lichaam. En ze serieus nemen.

Vermoeide ogen zijn dus een signaal van je lichaam. Ze vertellen je dat er iets niet goed is en dat je op de een of andere manier teveel van jezelf vraagt.

Ik vond een artikel op gezonderleven.com met een aantal oefeningen die je zullen helpen je ogen te ontspannen en sterker te maken, om zo vermoeide ogen tegen te gaan.

Als je eraan went om deze oefeningen gedurende een paar minuten per dag te doen, zal je merken dat er sterke verbeteringen optreden of zullen vermoeide ogen zelfs helemaal niet meer voorkomen.

De moeite waard om te proberen toch?

Klik hier verder om het artikel ‘Oefeningen tegen vermoeide ogen’ te lezen.

Het kan ook nuttig zijn om je lichaam én je ogen voldoende te ondersteunen en eventuele tekorten in je lichaam aan te vullen.

Iedereen weet dat vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor een goede werking van het lichaam (en onze ogen). Maar wat bijna niemand weet, is dat aminozuren minstens zo belangrijk zijn.

Het zijn de bouwstenen van het menselijk lichaam. Daarom is het heel erg belangrijk voor een goede gezondheid om jouw lichaam aan te vullen met kwalitatieve aminozuren.

Klik hier om te ontdekken wat aminozuren kunnen betekenen voor jouw lichaam.

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties. Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend