Wat kan je doen aan vermoeide ogen?

Eigenlijk zou je ze het liefst van al een tijdje willen sluiten, je vermoeide ogen…

Ze even laten ronddobberen in een badje van duisternis en ze tot rust laten komen. Het prikkende, branderige, zware gevoel uit je vermoeide ogen willen verdrijven en weer scherp en duidelijk willen zien.

Maar helaas, dat kan allemaal niet – of toch niet altijd.

Artsen zeggen dat de vermoeidheid van de ogen een onvermijdelijk onderdeel is van het ouder worden.

Echter, als je aandacht besteedt aan hoe het wordt genoemd – vermoeide ogen – kun je het ook zien als meer dan een onvermijdelijke ziekte, maar ook als een onbalans veroorzaakt door (vaak) te hard werken.

Daarom is het belangrijk om eerst even te kijken naar de symptomen van vermoeide ogen:

– pijnlijke ogen
– tranende ogen
– troebel zicht
– dubbel zien
– droge ogen
– hoofdpijn
– ‘sterretjes’ zien
– lichtschuwheid

Herkenbaar, is het niet?

We zouden ons er bijna bij neerleggen. ‘Het hoort er nu eenmaal bij…’

Nee hoor, aan het probleem van vermoeide ogen is wel degelijk iets te doen. Maar eerst moeten we leren luisteren naar de signalen van ons lichaam. En ze serieus nemen.

Vermoeide ogen zijn dus een signaal van je lichaam. Ze vertellen je dat er iets niet goed is en dat je op de een of andere manier teveel van jezelf vraagt.

Ik vond een artikel op ‘gezonderleven’ met een aantal oefeningen die je zullen helpen je ogen te ontspannen en sterker te maken, om zo vermoeide ogen tegen te gaan.

Als je eraan went om deze oefeningen gedurende een paar minuten per dag te doen, zal je merken dat er sterke verbeteringen optreden of zullen vermoeide ogen zelfs helemaal niet meer voorkomen.

De moeite waard om te proberen toch?

Klik hier verder om het artikel ‘Oefeningen tegen vermoeide ogen’ te lezen.

Het kan ook nuttig zijn om je lichaam én je ogen voldoende te ondersteunen en eventuele tekorten in je lichaam aan te vullen.

Iedereen weet dat vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor een goede werking van het lichaam (en onze ogen). Maar wat bijna niemand weet, is dat aminozuren minstens zo belangrijk zijn.

Het zijn de bouwstenen van het menselijk lichaam. Daarom is het heel erg belangrijk voor een goede gezondheid om jouw lichaam aan te vullen met kwalitatieve aminozuren.

Klik hier om te ontdekken wat aminozuren kunnen betekenen voor jouw lichaam.

Groetjes,

Amy x

PS: Een tijdje geleden schreef ik ook al volgend artikel:

3 snelle oplossingen tegen gezwollen en vermoeide ogen.

Voor als je even instant resultaat wil ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?