Welk effect heeft stress op je lichaam?

Iedereen weet wel dat wanneer je een langere periode onder stress staat, dat invloed kan hebben op je cholesterolniveau, bloeddruk en hartproblemen.

Ik hoef het jullie niet te vertellen, in de drukte van het alledaagse leven is stress vaker aanwezig dan we zouden willen.

Onze huidige levensstijl is zo hectisch en veeleisend dat het aantal mensen die onder grote druk staan dagelijks toeneemt. Hoe meer stress iemand voelt, des te moeilijker het is om te controleren.

Even ontspannen is dan ook een must. Niet alleen voor je eigen state of mind, maar ook voor je lichaam.

Je lichaam geeft je doorgaans veel signalen dat je je levensstijl (tijdelijk) moet aanpassen of even een momentje van rust moet inlassen.

Stress kan de werking van bepaalde organen in je lichaam aardig verstoren. Klik hier verder naar een artikel op gezonderleven.com waarin de invloed van stress op maar liefst 8(!) organen wordt uitgelegd.

Ik kan je alvast verklappen dat onze huid op nummer 1 staat!

Wanneer je lichaam stress ervaart, kan het reageren met ontstekingen. Allerlei processen binnen in je lichaam worden zodanig verstoord dat de poriën van je huid verstopt raken. Door deze verstopping kan je huid rood en geïrriteerd raken en krijg je last van acné.

Naast de huid is ‘het buikje’ voor veel vrouwen een nadeel van stress!

Heb je vaak het idee dat wat je ook doet, het geen effect heeft? Je gaat een aantal keer per week sporten, let braaf op je eten, drinkt voldoende water, maar dat buikje gaat maar niet weg.

Heb je al ooit aan stress gedacht als oorzaak?

Tijd om meer te ontspannen – denk ik zo :-) Volgens onderzoek zorgt stress nl. voor dat hardnekkige buikvet.

Cortisol staat bekend als stresshormoon. Het lichaam maakt het aan in stressvolle situaties. Het geeft een tijdelijke boost van energie en alertheid, maar op de lange termijn leidt een overmatige cortisolproductie tot opslag van vet op de buik.

De beste manier om te veel cortisol op afstand te houden, is ontspannen.

Wie een strakke buik wil, zou ook goed en regelmatig moeten slapen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die te weinig of onregelmatig slapen vaak te veel buikvet ontwikkelen.

Eén van de oorzaken is dat te weinig slaap kan leiden tot een hoge cortisolproductie, omdat het lichaam stresshormonen moet aanmaken om actief te blijven. Dit stresshormoon leidt dus weer tot vetopslag rondom de buik.

Hierbij kan het aminozuur tryptofaan je op 2 manieren helpen.

Tryptofaan wordt gebruikt om rustig te worden of om op een natuurlijke manier in te slapen. Het is immers een noodzakelijke stof voor de aanmaak van serotonine. Samen met serotonine zorgt het voor een gezonde slaap.

Tryptofaan is ook een goed hulpmiddel bij het afslanken: het stilt namelijk je honger en wordt ook de ‘feel good’-stof genoemd: het zorgt voor een opgewekt gevoel.

Als je veel stress ervaart en daardoor minder goed slaapt, raad ik je aan om een kwalitatief aminozurencomplex zoals Beauty Essentials toe te voegen aan jouw gezond eetpatroon. Heb je interesse om het product te gaan gebruiken, klik dan hier voor meer informatie.

Groetjes,

Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?