skip to Main Content

Welk effect heeft stress op je lichaam?

Iedereen weet wel dat wanneer je een langere periode onder stress staat, dat invloed kan hebben op je cholesterolniveau, bloeddruk en hartproblemen.

Ik hoef het jullie niet te vertellen, in de drukte van het alledaagse leven is stress vaker aanwezig dan we zouden willen.

Onze huidige levensstijl is zo hectisch en veeleisend dat het aantal mensen die onder grote druk staan dagelijks toeneemt. Hoe meer stress iemand voelt, des te moeilijker het is om te controleren.

Even ontspannen is dan ook een must, niet alleen voor je eigen state of mind, maar ook voor je lichaam.

Je lichaam geeft je doorgaans veel signalen dat je je levensstijl (tijdelijk) moet aanpassen of even een momentje van rust moet inlassen.

Stress kan de werking van bepaalde organen in je lichaam aardig verstoren. Zo kan stress dus je levenskwaliteit sterk verlagen.

Klik hier verder naar een artikel op gezonderleven.com waarin de invloed van stress op maar liefst 8(!) organen wordt uitgelegd.

Ik kan je alvast verklappen dat ‘de huid’ op nummer één staat!


Banner 4 stoffen


Wanneer je lichaam stress ervaart, kan het reageren met ontstekingen. Allerlei processen binnen in je lichaam worden zodanig verstoord dat de poriën van je huid verstopt raken. Door deze verstopping kan je huid rood en geïrriteerd raken en krijg je last van acné.

Naast de huid is ‘het buikje’ voor veel vrouwen een nadeel van stress!

Heb je vaak het idee dat wat je ook doet, het geen effect heeft? Je gaat een aantal keer per week sporten, let braaf op je eten, drinkt voldoende water, maar dat buikje gaat maar niet weg.

Heb je al ooit aan stress gedacht als oorzaak?

Tijd om meer te ontspannen – denk ik zo :-) Volgens onderzoek zorgt stress nl. voor dat hardnekkige buikvet.

Cortisol staat bekend als stresshormoon. Het lichaam maakt het aan in stressvolle situaties. Het geeft een tijdelijke boost van energie en alertheid, maar op de lange termijn leidt een overmatige cortisolproductie tot opslag van vet op de buik.

De beste manier om te veel cortisol op afstand te houden, is ontspannen.

Wie een strakke buik wil, zou ook goed en regelmatig moeten slapen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die te weinig of onregelmatig slapen vaak te veel buikvet ontwikkelen.

Eén van de oorzaken is dat te weinig slaap kan leiden tot een hoge cortisolproductie, omdat het lichaam stresshormonen moet aanmaken om actief te blijven. Dit stresshormoon leidt dus weer tot vetopslag rondom de buik.

Hierbij kan het aminozuur tryptofaan je op 2 manieren helpen.

Tryptofaan wordt gebruikt om rustig te worden of om op een natuurlijke manier in te slapen. Het is immers een noodzakelijke stof voor de aanmaak van serotonine. Samen met serotonine zorgt het voor een gezonde slaap.

Tryptofaan is ook een goed hulpmiddel bij het afslanken: het stilt namelijk je honger en wordt ook de ‘feel good’-stof genoemd: het zorgt voor een opgewekt gevoel.

Meer info over de gezonde werking van aminozuren kan je hier vinden.

 

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend