skip to Main Content

Welke zonnecrème kiezen?

Ik heb het al eens laten vallen – je goed insmeren is super belangrijk!

Als ik start met onze vakantievoorbereidingen staat zonnecrème altijd op nummer 1 op mijn lijstje.

Zo ook afgelopen donderdag. Daar stond ik in de winkel, even zonnecrème kopen… yeah right!

Ik schrok van de hoeveelheden, soorten, merken – was dat vorig jaar ook al zo?

Voor ieder wat wils, maar wat is nu belangrijk bij het kopen van een zonnecrème?

Eerst en vooral de beschermingsfactor.

SPF of Sun Protecion Factor. Een handige tip die ik in een informatiebrochure las: SPF geeft aan hoeveel langer je in de zon kan blijven zonder te verbranden met de juiste bescherming.

Een voorbeeldje, als je na 15 minuutjes in de zon zou verbranden zonder je in te smeren en je hebt een zonnecrème met SPF20, dan kan je 5 uur in de zon blijven zonder te verbranden. 15×20 = 300min = 5u :-)

Let wel op, de SPF-tijd geldt voor een ganse dag, niet voor iedere keer dat je je opnieuw insmeert. Ook héél belangrijk, de schaduw beschermt niet 100% tegen verbranden!

Stem de SPF af op je huidtype… een lichte huid vraagt een hogere SPF! gebruik zeker een 30 of (liefst) 50 voor kinderhuidjes.

Stem de SPF af op je locatie… klinkt misschien heel gek, maar toch ‘brandt’ de zon in bijv. Turkije anders dan de zon hier in België, of als je aan het strand bent, waar veel wind aan je kan, gebruik je ook best een hogere SPF.

Heb je hierin een beslissing genomen? Dan kan je verder selecteren op geurtjes, spray of crème, bronzer of niet, …

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend