Word jij mooi oud?

Bron afbeelding: Nivea

Weet jij al of je mooi oud gaat worden? Neen?

Wist je dat je dit grotendeels te weten kan komen? Ook neen?

Wel, ouder worden we allemaal, maar de ene vrouw ziet er al wat langer mooi/jong uit dan de andere, een deel hiervan heeft met erfelijke eigenschappen te maken, maar een ander deel kan je ook zelf bepalen/beïnvloeden.

Bij ouder worden denk je al snel aan rimpels, maar dat is niet het enige en belangrijkste waardoor je er ouder uit gaat zien. Doorheen de jaren wordt je huid slapper en dunner en verliest je huid aan elasticiteit. Het vetpercentage neemt af en dit zorgt voor het invallen van het gezicht. Het pigment verdeelt zich ongelijk in de huid waardoor pigmentvlekken ontstaan. De huid van je oogleden verslapt ook zodat deze wat op je ogen gaat hangen. Wimpers en wenkbrauwen worden dunner en verliezen hun kleur. Je lippen worden dunner. Je gezichtslijnen worden scherper.

Als ik dit zo lees, klinkt het allemaal bedroevend… is er dan niets aan te doen?

Toch wel :-)

Een deel van de bovenstaande kenmerken maken deel uit van het natuurlijke verouderingsproces. Maar afgezien van de erfelijke aanleg speelt ook je levensstijl een belangrijke rol.

Waar zit dan het verschil?

Erfelijke factoren:

Heb je een iets voller gezicht dan zul je er langer jong uitzien. Ook dan neemt het vetpercentage af, maar het valt minder snel op. Als je een wat breder gezicht met hoge jukbeenderen dan zul je er langer jong uitzien dan als je een lang smal gezicht hebt.

Een vette huid veroudert minder snel dan een droge huid omdat het huidvet je beschermt tegen rimpels.

Een van nature iets donkerder huid met meer pigment lijkt jonger dan een hele lichte huid omdat rimpeltjes en oneffenheden minder snel opvallen.

Je levensstijl:

Iedereen weet wel dat roken en zonnen je huid allesbehalve goed doen en je huid er sneller ouder doen uitzien.

Gevarieerd en gezond eten dat voldoende vitaminen en mineralen bevat is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je huid, haar en nagels.

Het is niet altijd eenvoudig om voldoende vitaminen en mineralen uit je voeding te halen. Daarnaast kan je ook best een goed voedingssupplement innemen dat de aminozuren in je lichaam aanvult. Aminozuren zijn de bouwstenen van ons lichaam, bij tekorten aan deze bouwstenen heeft ons lichaam moeite om haar cellen opnieuw te vernieuwen en er jonger te blijven uitzien.

TIP – Ik gebruik dagelijks Beauty Essentials voor het sterk en gezond houden van mijn huid, haar en nagels.

We zien er allemaal graag goed uit en gaan op tijd en stond wel eens op dieet. Maar overdrijf hierin niet. Te mager maakt dat je er ouder uitziet dan je bent, zeker als je boven de 35 bent. En jojo diëten helpt al helemaal niet. Je huid rekt steeds uit en moet weer inkrimpen, als je ouder wordt zal het proces van strakker worden van de huid steeds moeizamer en trager verlopen.

Genoeg slapen geeft je lichaam en je huid de tijd om te herstellen en helpt je ook om er goed en fris uit te zien.

Stress tekent zich af op je gezicht en moet je zoveel mogelijk zien te voorkomen.

Probeer bovenstaande alarmsignalen i.v.m. ouder worden (of er ouder uitzien) de kop in te drukken en dan zal jij er al een stukje later ouder gaan uitzien ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?