skip to Main Content

Wow? Doen cola en cola light dit met je lichaam???

Thuis drinken we het amper – cola of cola light. Toch is het zo gemakkelijk gevraagd op restaurant of op café.

Coca-Cola of Coca-Cola Light, het grootste deel van onze westerse wereld drinkt het, al dan niet regelmatig. We weten allemaal dat deze dranken niet echt gezond zijn, maar wist je al dat bij het drinken van cola of cola light het volgende in je lichaam gebeurt:

Na 10 minuten!

10 theelepels suiker komen meteen terecht in je lichaam, dat is 100 procent (???) van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Zonder het toegevoegde fosforzuur zou je zo’n zoete bom zelfs niet kunnen binnenhouden zonder over te geven.

Na 20 minuten!

Je suikerspiegel schiet als een pijl omhoog. Je lever beantwoordt dit door zoveel mogelijk suiker om te zetten in vet – van overuren gesproken.

Na 40 minuten!

De opname van cafeïne is nu voltooid. Je pupillen verwijden en je bloeddruk gaat omhoog, dat beantwoordt de lever dan weer door suiker in je bloedstroom te pompen. De adenosinereceptoren in je hersenen zijn nu geblokkeerd, wat slaperigheid vermijdt.

Na 45 minuten!

Je lichaam verhoogt de dopamineproductie, waardoor je een gelukkiger gevoel zal krijgen. Dit is eigenlijk hetzelfde effect als cocaïne heeft.

Na 60 minuten!

Het fosforzuur gaat reacties aan met het calcium, magnesium en zink dat zich in je ingewanden bevindt, wat opnieuw zorgt voor een boost van je metabolisme. Dat effect wordt nog versterkt door de hoge dosis suiker en artificiële zoetstoffen.

De cafeïne komt opnieuw in actie, en je zal nu vaker naar het toilet moeten gaan. Het is namelijk tijd om de verbindingen met calcium, magnesium en zink opnieuw uit te scheiden.

Aan het einde van het proces zal je suikerspiegel opnieuw dalen, waardoor je wat geïrriteerd kan geraken. Je hebt intussen ook al het water in de cola opnieuw uitgeplast, maar wel samen met belangrijke voedingsstoffen waar de Cola-ingrediënten mee gebonden hebben.

cola light drinken
Tijdens de eerste minuten!

Het fosforzuur valt je tandglazuur aan, terwijl de artificiële zoetstoffen zoals aspartaam worden opgenomen. Dat laatste kan smaakreceptoren in actie doen schieten, waardoor je lichaam denkt dat het juist echte suiker verwerkt heeft.

Na 20 minuten!

Net zoals bij gewone cola wordt er insuline aangemaakt, waarop het lichaam vervolgens weer vet zal aanmaken.

Na 40 minuten!

De combinatie van cafeïne en aspartaam heeft een erg verslavend effect, gelijkaardig als cocaïne maar sneller uitgewerkt. Excitotoxines kunnen de receptoren in je brein overstimuleren – zeker bij veelvuldig gebruik -, wat je hersenen kan uitputten.

Na 60 minuten en meer!

Cola Light stilt de dorst amper, en zal je eerder sneller (meer) frisdrank doen drinken omdat je er je lichaam meer mee dehydrateert, dan hydrateert. Als je Cola Light niet voldoende afwisselt met gewoon water, zal je vermoeid worden, snel geïrriteerd raken, en een slechte concentratie hebben.

Slik! Ik denk toch 2x na voor ik het nog eens bestel of in huis haal…

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x