Zeg vaarwel tegen rimpels in je hals!

We besteden iedere dag voldoende tijd aan huidverzorging… toch van ons gelaat. Onze hals is een stukje dat we (helaas) vaak vergeten.

En dat is jammer, want de huid rondom de hals en de nek bevatten zeer weinig talgklieren. Hierdoor raakt dit deel van onze huid snel gedehydrateerd en vormen zich hier ook sneller rimpels (als je je huid niet genoeg verzorgt).

Er zijn een aantal factoren die halsrimpels versnellen zoals je leeftijd, een slecht dieet, de verkeerde huidverzorging, je omgeving enz…

Al deze factoren maken de huid droger en dunner, met als resultaat dat je vatbaarder bent om rimpels te ontwikkelen.

Sommige vrouwen zullen hier geen last van hebben, anderen wel maar storen zich er niet aan. Voor die dames die hun gelaatsverzorging iets willen uitbreiden heb ik onderstaande tips verzameld:

1. Smeer eiwit

Een ei bevat niet alleen hoge voedingswaarden voor ons dieet, het is is ook essentieel als hydraterend masker om rimpels rond je hals ver verminderen/vervagen. Een ei helpt ook heel erg goed tegen onzuiverheden van je huid.

Wat heb je nodig?

  • 1 eiwit

Hoe maak je het?

Klopt het eiwit in een kom en breng het daarna aan op je hals (eventueel ook je gelaat). Laat het een kwartiertje inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water. Je kan dit masker een 2-tal keer per week gebruiken.

2. Avocado olie

Avocado bevat een massa aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Omdat het rijk is aan omega 3, een essentieel vetzuur, hersteld en verjongt het de huid. Ook helpt het om rimpels rond de hals en in het gezicht te verwijderen.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels avocado olie

Hoe gebruik je het?

Je kan de olie op een wattenschijfje doen of gewoon met je vingers zachtjes inmasseren. Ook dit laat je een kwartiertje inwerken en verwijder je achteraf heel eenvoudig met lauwwarm water.

3. Aloe Vera

Aloe Vera heeft op huidverzorging al vaker haar nut bewezen, ik ben hier énorme fan van! Iedereen kent de Aloe Vera plant wel omwille van haar herstellende eigenschappen, vooral bij brandwonden.

Aloë Vera Gel is rijk aan vitaminen en voedingstoffen die verschillende voordelen bieden voor de huid. Het gaat ontstekingen tegen, biedt hydratatie en het sap bevat natuurlijke hormonen die de groei van nieuwe cellen stimuleert.

Ook versterkt het de collageenproductie en bevat het een hoog niveau van antioxidanten, wat huidveroudering tegengaat.

Wat heb je nodig?

  • 1 Aloe Vera blad

Hoe maak je het?

Haal de gel uit het Aloe Vera blad, breng dit dan dadelijk aan op je huid. Laat het ongeveer een half uurtje inwerken en spoel het daarna met lauwwarm water af.

Best gebruik je ‘verse’ Aloe Vera gel van de plant, maar dat is helaas niet altijd voor iedereen haalbaar (ook niet voor mij). Daarom is ‘the next best thing’ in een potje ook zeker in orde. Zorg er steeds voor dat het zo natuurlijk mogelijk is!

Klik hier verder naar een artikel dat ik eerder al schreef over Aloë Vera Gel.

Ik wil je toch nog even het volgende meegeven. Ik vind het belangrijk dat je weet dat crèmes en maskers ALTIJD goed zijn en helpen voor het verminderen van je halsrimpels.

Ze bevorderen de soepelheid van je huid, maar… je moet ook weten dat het belangrijk is om deze halsrimpels te voorkomen, dat het smeren van deze crèmes eigenlijk niet veel zin heeft als je niet eerst je huid van binnenuit voedt.

Dat kan in eerste instantie door gezondere gewoontes aan te nemen om het uiterlijk van je huid te verbeteren en te voorkomen dat je huid er droog en onelastisch uit ziet.

Ten tweede is het belangrijk dat je lichaam over voldoende aminozuren beschikt, want enkel dan kan het oude huidcellen vervangen door nieuwe, frisse cellen. De aminozuren threonine, serine, proline en glycine zijn on-mis-baar tijdens de productie van nieuwe huidcellen (maar veel vrouwen hebben er tekorten aan, zonder dat ze het zelf beseffen)

Wil je meer weten over het belang van deze aminozuren voor jouw huid (en hoe je ze op een 100% natuurlijke, veilige en simpele manier weer kan aanvullen), klik dan hier voor meer informatie.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?