Zelf een niet-toxische deodorant maken

Regelmatig verschijnen er in de media berichten over de gevaren van het gebruik van deodorant en anti-transpirant. In vele van deze berichten wordt een mogelijke link gelegd met borstkanker. De grote boosdoeners zijn aluminium, parabenen en alcohol, wat helaas in heel veel deo’s terug te vinden is.

Ik ben van mening dat je best zoveel mogelijk toxische stoffen in je verzorgingsproducten kan vermijden. Daarom heb ik al een dagcrème met natuurlijke ingrediënten laten ontwikkelen en deze wordt heel erg enthousiast onthaald (klik hier om reacties van lezeressen te lezen)

Door al de artikels in de media zijn er veel vrouwen op zoek naar een natuurlijke variant. Het aanbod hierin is jammer genoeg beperkt, maar gelukkig kan je zelf ook een natuurlijke deodorant maken ;-)

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de meesten heb je waarschijnlijk al in de kast staan.

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels baking soda/zuiveringszout
  • 3 eetlepels maïzetmeel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 6 druppels etherische olie naar keuze

Hoe maak je het?

Verwarm de kokosolie au bain marie (kokosolie koop je altijd in vaste vorm). Van zodra deze vloeibaar is kan je het maïszetmeel er rustig doorroeren, daarna kan ook de baking soda worden toegevoegd.

De druppeltjes etherische olie kan/mag je voor de geur gebruiken. Hoeveel druppels je gebruikt bekijk je best zelf even, hou je van een erg subtiele geur of mag deze wat intenser?

Toevoegen kan altijd, eruit halen is iets moeilijker ;-)

Daarnaast zijn er ook een aantal etherische oliën met een extra toevoeging aan je deodorant, die helpen tegen het zweten zoals bijvoorbeeld salie en den. Je kan ook lavendel nemen voor extra verzorging van de huid.

Als je het liever geurloos hebt, laat je de etherische olie gewoon weg.

Als je zover bent en je hebt een mooie homogene massa kan je deze bewaren in een glazen potje dat je goed kan afsluiten. Zet dit potje een aantal uren in de koelkast, op deze manier neemt ze terug een vaste vorm aan en is ze klaar voor gebruik.

Hoe gebruik je het?

Breng de deodorant aan met een klein spateltje onder de oksels. Even laten inwerken en you’re good to go :-)

Indien je thuis een lege deostick hebt liggen (je kan deze ook aankopen) kan je het recept iets aanpassen en de helft van de kokosolie vervangen door cacaoboter.

Meng ook hier goed totdat je een homogene massa verkrijgt, vervolgens kan je dit gewoon in deze deostick gieten. De cacaoboter zorgt ervoor dat de deo harder blijft en je hem zo kan uitsmeren.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?