Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Zelf je wenkbrauwen verven

Ikzelf heb nog niet de behoefte gehad om mijn wenkbrauwen te verven of te kleuren, maar blijkbaar zijn er wel heel wat vrouwen die dit doen – of zouden willen doen, maar niet weten hoe eraan te beginnen.

Je kunt verschillende redenen hebben om je wenkbrauwen te verven.

De meest voorkomende reden bij ouder wordende vrouwen is dat hun wenkbrauwen grijs worden… ze verven hun haren en dan is het natuurlijk mooier als de wenkbrauwen ook een kleurtje hebben – anders steekt het zo af ;-)

Wenkbrauwen verven met haarverf?

Je vraagt je misschien af waarom je je wenkbrauwen niet gewoon kan meeverven met je haarverf. Het antwoord op die vraag is: het kan, maar je kan het beter niet doen.

De belangrijkste reden daarvoor is dat de huid rond je ogen en je ogen zelf natuurlijk erg gevoelig zijn en haarverf is toch redelijk agressief.

Bovendien liggen je wenkbrauwen dicht op de huid en moet haarverf langer inwerken dan speciale wenkbrauw verf.

De huid komt daardoor veel meer met de verf in aanraking. Je kunt daardoor snel irritaties en uitslag krijgen. Omdat het haar op andere plaatsen dan op het hoofd vaak gevoeliger is zou je door de haarverf het haar tot in het haarzakje kunnen beschadigen waardoor het haar gaat uitvallen.

Gelukkig is er speciale verf voor de wenkbrauwen in allerlei kleuren.

Is het de eerste keer dat je je wenkbrauwen gaat verven? Doe dan eerst de allergietest. Breng daarvoor wat verf aan in de holte van je elleboog, je pols of achter je oor. Was het weg en wacht 24 uur of je een reactie krijgt.

Wenkbrauw verf is in verschillende tinten te koop. Meestal in zwart, bruin, lichtbruin en rood. Zoek hierin de kleur die het dichtst bij je haarkleur komt. Als je twijfelt tussen twee kleuren kies dan voor de lichtste tint.

Tip: kies nooit zwart, tenzij je ook diepzwart haar hebt.

Wat heb je verder nodig? Een wenkbrauw verfset, een fijn penseel (zit vaak bij de verfset), tissues, wattenstaafjes, make-up remover en vaseline.

Maak om te beginnen je wenkbrauwen schoon met make-up remover. Breng voorzichtig met een wattenstaafje vaseline aan rond de huid van de wenkbrauwen.

Bereid de wenkbrauw verf zoals aangegeven staat op de verpakking. Breng dan de verf aan met het penseel. Zorg dat het zo dicht mogelijk op de huid komt maar probeer de huid zelf zoveel mogelijk te vermijden.

Laat de verf de aangegeven tijd intrekken, maar probeer ook zelf in de gaten te houden of het niet te donker wordt.

Verwijder de verf tot slot met vochtige wattenstaafjes en tissues.

In dit filmpje wordt voorgedaan hoe wenkbrauwen (en wimpers) worden geverfd:

Na het verven kan het zijn dat je sommige ‘ongewenste haartjes’ beter ziet… Je kan na het verven perfect je wenkbrauwen epileren. Is het nog niet echt nodig kan je ook een paar dagen wachten om irritatie te voorkomen.

Epileer je wenkbrauwen echter NOOIT voor het verven. Als je epileert heb je namelijk kleine wondjes (ultra miniem, maar ze zijn er). En verf op wondjes… Ik hoef er geen tekening bij te maken, denk ik ;-)

Weet je niet hoe je je wenkbrauwen goed en pijnloos kan epileren?

Lees dan hier mijn artikel van vanmorgen even na :-)

Je wenkbrauwen en wimpers vernieuwen zich elke zes weken dus na zes weken is het tijd voor een nieuwe verfbeurt.

Extra!

Heb je hele dunne of onregelmatige wenkbrauwen dan is het misschien een betere optie om je wenkbrauwen te laten tatoeëren.

Heb je twijfels om je wenkbrauwen zelf te verven, laat het dan aan een professional in een schoonheidsinstituut of eventueel je kapper over.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy