Zelfgemaakte citrus bodybutter voor een droge huid

Veel vrouwen hebben last van een droge huid, hoe meer ze smeren, hoe meer hun huid uitdroogt. Vaak is dat door allerlei chemische ingrediënten die verwerkt zitten in de crèmes.

Ik wil graag één van mijn favoriete natuurlijke receptjes voor een droge huid  met jou delen. Deze zelfgemaakte bodybutter is op basis van citrusvruchten, ik hou enorm van de geur en de effecten ervan op mijn huid.

Plus: je weet perfect wat je op je huid smeert.

Wat heb je nodig?

  • 100 ml (biologische) kokosolie
  • 5 druppeltjes essentiële sinaasappelolie
  • 5 druppeltjes essentiële citroenolie
  • de schil van een halve sinaasappel
  • de schil van een halve citroen
  • de schil van een halve limoen

Hoe maak je het?

Zet een pannetje op een zacht vuurtje en doe hier de kokosolie (deze is hard) in. Dit gaat redelijk snel, het duur maar een half minuutje voor deze gesmolten is. Zodra het warm en volledig opgelost is doe je de kokosolie in een mengkommetje en roer je de schillen van de verschillende citrusvruchten erdoor.

Hierna kan je de essentiële oliën toevoegen. Let op dat de olie niet meer te heet is als je deze toevoegt.

Roer nog even goed zodat alles goed gemengd is. Als het mengsel voldoende is afgekoeld kan je het mixen tot een ‘butter’ verkregen is. Bewaar het in een goed afgesloten pot op een niet al te warme plaats, zodat het niet opnieuw smelt.

Hoe gebruik je het?

Smeer je goed gereinigde huid in met het mengsel en laat het inwerken. Het is niet nodig om het af te spoelen, je huid zal de olie volledig absorberen.

Met dit mengsel hou je je huid voldoende gehydrateerd en zacht.

Let tijdens de zomermaanden wel op met het gebruik van essentiële oliën. Gebruik geen essentiële oliën als je weet dat je veel buiten gaat vertoeven. Gebruik ze bij voorkeur ‘s morgens vroeg of beter nog ‘s avonds, na een heerlijk verfrissende douche. Lees even dit artikel na over het gebruik van essentiële oliën: ‘3 essentiële oliën die je zeker moet gebruiken voor je huid.’

Bekijk ook even onderstaande video omtrent de voordelen van essentiële citrus oliën:

Wil je nog meer doen voor je huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus echt onmisbaar. In dit artikel lees je meer over aminozuren en hun rol in ons lichaam.

Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link.

Groetjes,
Amy x
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?