skip to Main Content

Zelfgemaakte pepermunt crème voor een droge huid

Een droge huid kan veroorzaakt worden door een heleboel zaken: je kan van nature een droge huid hebben maar het kan ook door koude, hitte, chemische ingrediënten (in voeding, verzorgingsproducten of huishoudproducten) en zelfs medicijnen.

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat een droge, schrale huid nogal vervelend kan zijn (denk maar aan jeuk of het kapot springen van de huid)

Hier is een simpel receptje voor een pepermunt crème die je zelf thuis kan maken.

Verzachtende pepermunt crème

Ingrediënten:

  • 80gr kokosolie
  • 40gr aloe vera gel
  • 5 druppeltjes essentiële pepermunt olie
  • 5 druppeltjes essentiële lavendelolie

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten in een ruime kom
  • Klop alles met een garde (of mixer) goed door mekaar en blijf kloppen tot je schuimige “piekjes” ziet (net zoals je slagroom klopt). Als de crème licht en “fluffy” is, is het klaar.
  • Doe de crème in een glazen potje met deksel

Breng het een paar keer per dag aan op jouw droge huid en je zal zien dat dit probleem snel verdwijnt.

Waarom zijn deze ingrediënten zo goed voor onze huid?

Aloë vera gel kan helpen tegen acné omdat het antibacterieel en ontstekingsremmend werkt. Daarnaast werkt het bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en omdat het boordevol anti-oxidanten zit, helpt het ook rimpels en fijne lijntjes bestrijden.

Kokosolie werkt vochtinbrengend en kan voor vrijwel ieder huidtype gebruikt worden. Het is sterk antibacterieel en helpt bij uitslag, jeuk en huidirritaties.

Pepermuntolie ruikt niet alleen hemels maar het werkt ook als natuurlijke pijnstiller (bijvoorbeeld bij pijnlijke spieren). Kan ook helpen bij hoofdpijn en de geur geeft je meteen een oppepper.

De geur van lavendelolie zorgt voor een goed humeur en kan stress verdrijven. Daarnaast helpt lavendelolie (snij)wonden sneller te genezen en werkt het goed bij psoriasis en eczeem.

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x