Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Zin om te snacken, eet een ei(witreep)

Bron foto: www.nieuwsblad.be

‘s middags – zo rond een uur of drie – kan ik wel eens een dipje krijgen. Voor sommigen het moment voor een middagdutje, maar ik grijp dan meestal naar een snack in de hoop wat extra energie op te doen.

Die snack is voor velen een zoet tussendoortje. Maar koekjes en chocolade zijn niet meteen de beste optie. Wil je een ‘wetenschappelijk goedgekeurde’ variant? Eet dan een ei!

Het is de universiteit van Cambridge die deze suggestie doet. Onderzoekers gingen na welke stoffen je moe maken en welke je wakker houden. Uit hun onderzoek bleek dat eiwitten helpen tegen een vermoeidheidsdip.

De proteïnen in eiwitten activeren onze hersencellen. Daardoor komt het hormoon orexine in ons lichaam vrij, een hormoon dat je oppept en er bovendien voor zorgt dat je meer calorieën verbrandt. Suiker remt juist de aanmaak van het hormoon af.

Als je een energiedip hebt, kun je dus beter een eitje eten dan zoetigheid.

Een ander alternatief dat ik hier toch bijna dagelijks eet is een eiwitreep – heb ik altijd standaard in mijn handtas. Hongertje? Een eiwitreep!

Schermafdruk 2014-09-10 14.17.31

Of… je kan een eiwitshake drinken als je dat liever hebt?

Hier kan je ik volgende shakes aanraden: Metaboost Vanille of Chocolade, heerlijk smeuïg en gezond :-)

Schermafdruk 2014-09-10 14.27.46

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy