Zo krijg je zweetlucht uit kleding

Vervelend: Je hebt net je favoriete blouse gewassen – zit er toch nog een zweetluchtje aan.

Weet je eigenlijk hoe zweetluchtjes ontstaan?

Zweetluchtjes worden veroorzaakt door melkzuurbacteriën die pas ná het transpireren gaan ruiken. Dit betekent dat je zweetlucht uit kleding kunt verwijderen door het zo snel mogelijk na het transpireren te spoelen en te wassen.

Laat het vooral niet eerst tot het weekend in de wasmand liggen, want dan geef je de stinkbacteriën alle tijd om hun werk te doen!

Daarnaast wordt het moeilijker om de zweetvlekken te verwijderen.

Ik vond op Margriet.nl dit artikel met 3 tips om de zweetvlekken en geurtjes heel gemakkelijk uit je kleding te verwijderen.

Extra tip: Stomen!

Stoom is een ideaal middel voor het verwijderen van vieze geurtjes. Je kunt een kledingstuk aan een hanger in de badkamer ophangen, en de douche even flink warm laten stromen, zodat de badkamer vol stoom is.

Een andere manier om de kleding te stomen, is door middel van het strijkijzer. Je kunt het kledingstuk wassen zoals je gewend bent, en vervolgens als het nog licht vochtig is met een strijkijzer over de oksels van het kledingstuk heen strijken. Doe dit zowel aan de binnenkant als de buitenkant.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?