Zo raak je die kerstkilo’s snel weer kwijt!

De kerstperiode is voor vele mensen (naast een tijd vol gezelligheid) ook een periode van (iets te) veel eten.

Heb jij ook optimaal genoten van al dat lekkers omdat je tijdens de Kerst even niet wilde denken aan de gevolgen van je overmatige eetgedrag?

Dan zitten die kerstkilo’s je misschien nu wel een beetje dwars :-(

Geen paniek! Kerstkilo’s kwijtraken hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze 5 tips ga je zelfverzekerd en gezond het nieuwe jaar in.

1. Bepaal de startdatum

Na Kerst komt er natuurlijk al weer snel een nieuwe feestperiode aan: Oud & Nieuw. De viering van het nieuwe jaar gaat gepaard met opnieuw allerlei lekkere hapjes, bezoekjes met overheerlijke menu’s enz… Bepaal voor jezelf of je al deze verleidingen kunt weerstaan.

Ben je iets te dol op die snacks met Oud & Nieuw? Start dan pas in het nieuwe jaar met je aangepaste voedingspatroon.

2. Grote schoonmaak

De kans is groot dat de koelkast en diepvries gevuld zijn met overschotten van de feestdagen. Geef of gooi de ongezonde (lees: calorierijke) restjes weg. Op deze manier is er minder verleiding om die restanten caloriebommen alsnog op te eten.

3. Doe gezonde boodschappen

Vul de voorraad aan met gezonde voedingswaren zoals groente en fruit. Wees kritisch en kijk goed naar de voedingswaarden die vermeld staan op de verpakkingen (klik hier verder naar een eerder artikel over het leren lezen van etiketten). Wanneer er geen ongezonde snacks in huis zijn, is de kans kleiner dat je ongezond eet.

4. Drink water

Ik weet het, ik val in herhaling ;-) Maar… laat de frisdranken en de koffie’tjes achterwege. Deze dranken bevatten vaak veel suiker en calorieën. Drink water of thee! Het is belangrijk om de vochtbalans op pijl te houden. Voldoende water drinken stilt vaak ook het hongergevoel.

5. Beweeg en sport!

Natuurlijk is beweging ook van groot belang als je af wilt van overtollige kerstkilo’s.

Gezond eten heeft immers maar een beperkt effect als je niet voldoende beweegt. Het zit ‘m vaak ook in de kleine dingen: pak de trap in plaats van de lift en stap op de fiets in plaats van in de auto.

Naast deze kleine aanpassingen in het dagelijkse leven is het ook belangrijk om toch 2x per week te sporten.


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren