skip to Main Content

Zomer-kledingtips als je niet tevreden bent over je bovenarmen

Volgende week gaan we nog last-minute een weekje op vakantie!

Het laatste jaar waarin Ella nog niet schoolplichtig is en we nog nét buiten seizoen op vakantie kunnen gaan. Meteen ook nog een laatste ontspanning voor we aan de bouw van ons nieuwe huis beginnen.

Maar dan komt ook altijd weer even dat moment waarop ik denk – Damn, 30 graden en mouwloze topjes, mijn bovenarmen die gewoon niet willen afslanken, welke oefeningen ik er ook voor doe.

In principe heb ik er me bij neergelegd, maar toch wil ik graag zo goed mogelijk voor de dag komen en me niet de hele dag zorgen maken over mijn dikkere bovenarmen.

Hieronder deel ik 4 tips met je om je bovenarmen te camoufleren als je er niet zo tevreden over bent.

TIP 1 – Let op het armgat!

Basisregel één is het vermijden van shirts of tops die te strak zitten.

Een topje of een t-shirt dat wat losser valt verlegt de aandacht en brengt je lichaam meer in balans.

Een losvallende top toont ook snel wat chiquer – 2 vliegen in één klap :-)

Let ook op de hoogte van het armgat. Een armgat dat te hoog zit, knelt de arm af en maakt het beeld optisch voller.

Maar een armgat dat te laag zit en weer te veel okselhuid laat zien, is niet flatterend.

Zoek naar een kledingstuk waarbij de zijkant van je bh in ieder geval bedekt is en er net nog genoeg ruimte is om je arm vrij te bewegen.

TIP 2 – Ga voor een V-hals!

Probeer eens een mouwloos shirt met een V-hals, dubbel zo flatterend en de V-hals zorgt er ook nog eens voor dat de aandacht van je armen naar je sleutelbeen en vervolgens sneller naar je gezicht gaat.

TIP 3 – Gebruik opvallende accessoires!

Gebruik uitgesproken en opvallende armbanden. Flashy vormen, felle kleuren of een opvallend horloge. Deze zullen de aandacht naar het smalste deel van je arm verleggen.

TIP 4 – Show your shoulders!

Een andere handige oplossing is een top of een shirt met blote schouders waarbij de mouwen over je bovenarmen vallen.

Daarmee trek je de aandacht naar je schouders en je gezicht en bedek je je bovenarmen. Deze tops gaan uitstekend bij mooi en warm weer.


Banner Annemie groot


EXTRA TIP – Je moet geen korte mouwen dragen bij warm weer!

Als het warm is, hoef je niet perse korte mouwen te dragen. Hieronder kan je 3 alternatieve oplossingen vinden:

Ga voor een luchtige top met lange mouwen die een uitsnede heeft of voorzien zijn van kant. Zo profiteer je van wat koelte én je bovenarmen zijn bedekt.

Ook handig zijn vleermuismouwen of kimonomouwen. Lekker luchtig en toch heb je bedekte armen.

Je kan eventueel ook kiezen voor een licht vestje, een bolero of een dunne kimono.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x