skip to Main Content

Zonnebanken is ongezond.

Vandaag gaat het mooi, zonnig én warm worden! Ideaal om die leuke zomerkleedjes eindelijk uit de kast te halen.

En dan bekruipt me ook meteen het idee (zoals ieder voorjaar) om nog even een “zonnebankje te doen”… gewoon om dat ultra-bleke velletje van me nét iets meer uitstraling te geven…

Maar daar stelt zich dan ook weer het dilemma (zoals ieder voorjaar): doen – ja of nee?

Ik denk dat het algemeen geweten is dat je verantwoord moet zonnen omdat de UV-stralen schadelijk zijn voor je huid, zeker als je het gebruik ervan overdrijft of de veiligheidsregels niet respecteert.

Wel of niet onder de zonnebank

Als je de foto hierboven bekijkt (die uit een informatie campagne uit de UK komt) dan schrik je misschien net zoals mij eventjes – Zou dat écht het verschil zijn tussen de huid die wel of niet werd blootgesteld aan schadelijke UV stralen?

Is dit de invloed van de zonnebank op onze ouder wordende huid? Is dat ook mijn toekomst als ik regelmatig onder de zonnebank ga?

Dit is nog maar de buitenkant, het langdurig/verkeerd gebruik van de zonnebank (teveel UVA stralen) geeft een verhoogde kans op huidkanker.

In principe heb ik niet zoveel met de zonnebank, maar toch zie ik er graag goed uit. Vaak geeft een ‘tintje’ al heel wat meer uitstraling.

Vind je het nodig om onder de zonnebank te gaan of vind je het ijdeltuiterij? Voel je je er prettig bij en koop je zelf een zonnebank? Of vind je het zonde om er geld aan uit te geven en wacht je liever tot er vanzelf buiten ‘gratis’ zon komt?

Zeker doen dat laatste!

Want onderzoek heeft uitgewezen dat bruinen onder de zonnebank wel degelijk kankerverwekkend is!

Tijdens de laatste jaren hebben de meeste mensen casino weer meer zin om een ‘gezond’ (lees:bruin) kleurtje te hebben. Niet zo bruin als iemand die weken op het strand in Spanje heeft gelegen, maar net genoeg dat onze benen niet meer met melkflessen vergeleken worden.

Uit onderzoek blijkt dat sommige moderne zonnebanken tot vijftien maal krachtiger zijn dan de middagzon op een doorsnee Spaans strand, wat dus wel degelijk schadelijk is voor onze huid! Vijf minuten onder de zonnebank zou overeen komen met een jaar zon.

Zonnebanken produceren 2 soorten ultravioletstralen, uv-a en uv-b. De eerste dringt tot diep in de huid en wordt het vaakst geassocieerd met huidkanker, deze zorgt ook voor lijnen en rimpels. De tweede werkt in op de huid en zorgt voor een bruine kleur, wat we dus ook verkrijgen van onze zon.

Zonnebanken zijn volgens de studie net zo kankerverwekkend als roken en schoorsteenvegen. Tot nu toe viel uv-a-straling onder de groep ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens’ maar nu is er zekerheid.

Sinds 1 augustus 2008 geldt in alle zonnecentra van ons land, naar Europees model, een verstrengde wetgeving. Jongeren onder 18 en mensen met huidtype 1 (heel lichte huid, rood of lichtblond haar, blauwe ogen) mogen niet onder de zonnebank… en maar goed ook!

Conclusie: Kom wat meer buiten (in de zon) vooraleer je in je auto stapt op weg naar het zonnecentrum!

Kan je niet wachten tot je een voldoende kleurtje hebt van de zon? Misschien toch maar voor de veilige optie van Spray Tan kiezen?

Heb jij al eerder een Spray Tan laten doen? Wat vond jij van het resultaat?

Lees hier meer info over de Spray Tan!

Ik ben benieuwd hoe jij over dit artikel denkt:

Ga je weleens onder de zonnebank of doe je dat bewust niet? Besef je dat het gebruik van de zonnebank schadelijk kan zijn?

Geef je antwoord op onze Facebookpagina onder het artikel :-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x