skip to Main Content

Zonnen is gezond!

Rond zonnen en bruinen onder de zonnebank is de laatste jaren veel ophef geweest in de actualiteit.

Ik heb jullie vanmorgen al wat over ‘bruinen onder de zonnebank’ laten weten.

In dit artikel is onze eigen zon aan de beurt.

Onderzoek toont aan dat wie zijn tijd altijd maar doorbrengt in de auto of op kantoor meer kans heeft op ziekten…

… omdat deze mensen te weinig zon krijgen!

Dus bouwvakkers en badmeesters kunnen met een gerust hart hun bovenlijf laten kleuren ;-)

Dit is natuurlijk negatief nieuws voor de Federatie Kankerbestrijding, want zij zijn juist een nieuwe campagne begonnen tegen huidkanker. Volgens hen neemt het aantal patiënten met huidkanker ieder jaar toe. Dit is meer toe te schrijven aan het veranderende zongedrag van de mensen dan aan de zon!

Mààr zolang je je huid niet laat verbranden is er geen risico.

Meer in de zon komen zou het risico op hartkwalen en diabetes doen afnemen. Dat heeft te maken met nieuwe inzichten omtrent het effect van vitamine D op onze gezondheid… en die vitamine D maakt onze huid aan wanneer de zon erop schijnt.

Onderzoek toonde aan dat de huid van volwassenen die meer zonnebaden sneller vitamine D aanmaakt dan de huid van diegenen die weinig tijd in de zon doorbrengen. Een beschermende factor smeren, remt de aanmaak van vitamine D trouwens niet af.

Beschermd zonnebaden is uiteraard het gezondst!

Het meest opvallende resultaat van het onderzoek: zonlicht zou kanker warempel kunnen helpen voorkomen! Tumorcellen die in het laboratorium worden bestraald met uv-licht maakten vitamine D aan en gingen vervolgens een stuk langzamer groeien of stopten daar zelfs mee.

Ben jij een echte zonneklopper? Vertrouw jij ‘onze zon’? Of is al dat ‘bruinen’ niet aan jou besteedt?

Reageer op onze facebookpagina en discussieer mee!

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend