Zwarte kleding maakt je ouder, maar met deze tips kan je het wél dragen

Zwarte kleding maakt je ouder, dat weet iedereen… Ik hoor je al denken ‘Maar zwart slankt juist zo mooi af’.

Klopt – ongeveer toch ;-)

Zwart slankt inderdaad af, maar dat doet iedere donkere kleur, zolang je het maar volledig draagt. Als je enkel een zwarte trui of broek zou dragen, slankt dit ook niet af.

Een donkerblauwe jeans met een donkerblauw (of iets lichter) top/vest erop slankt ook héél mooi af.

Terug over zwart… Er gaat geen seizoen voorbij dat zwart niet bij de favoriete modekleuren hoort, vooral in de ‘donkere perioden’ van de herfst en winter.

Zwart is makkelijk, het is chique en het combineert overal mee. Bovendien kleedt het af. En ook als je niet te veel wilt opvallen, dan is zwart een veilige kleur – maar dat geld ook voor donkerblauw hoor.

Reden genoeg om zwart te dragen denk je misschien. Maar dat gaat niet altijd op.

Doordat de kleur zwart zo ingeburgerd is in het modebeeld zien we het werkelijke beeld van de kleur niet meer.
We zien niet meer dat het ons bleek maakt, een donkere schaduw onder de kin geeft, rimpels en oneffenheden meer zichtbaar worden, dat het schril afsteekt, ons er treurig uit laat zien, en dat we tien jaar ouder lijken dan dat we zijn.

De meeste vrouwen willen er graag jong en gezond uitzien en kleur heeft daar een grote invloed op. De juiste kleuren kunnen het beste van je huid en gezichtstrekken naar voren halen.

Zwart heeft juist een tegengesteld effect. Het kan je jaren ouder maken.

Waarom maakt zwart je ouder?

Als je zwart draagt tegen de huid van je gezicht dan reflecteert die kleur op je gezicht waardoor de nadruk komt te liggen op de donkere kleuren in je gezicht. De schaduwen onder ogen en onder je kin, lijntjes rond de mond en rimpels op je voorhoofd vallen daardoor meer op. Je ziet er eerder moe uit.

Ik wil natuurlijk niet verkondigen dat je zwart helemaal uit je kledingkast moet bannen. Ik heb zelf ook twee zwarte jurkjes (alhoewel zwart volgens mijn kleurenpalet een absolute no-go is), een zwarte geklede broek en een zwart vest.

Hieronder geef ik je een paar tips hoe je je zwarte kleding kan blijven dragen en er toch jonger (niet ouder) uit kan zien.

– Vermijd zwarte kleding tegen de huid van je gezicht. Vooral iets met hoge kragen of cols.
– Als je zwart draagt, kies dan voor een lage, diep uitgesneden hals zodat je eigen huidskleur reflecteert in je gezicht en niet het zwart.
– Als je zwart draagt, zorg dan voor de juiste kleuren make-up die kleur van je huid en haar flatteren.
– Combineer zwarte kleding altijd met een sjaal in een kleur die je goed staat.
– Kies mooie gekleurde sieraden als turquoise, koraal of topaas. Parels en goud zijn geschikt voor warme huidtinten en zilver voor koele tinten.
– Als je een zwarte jurk of shirt draagt, draag er dan een vestje of jasje over in een mooie kleur.
– Als je een zwarte jasje of jas draagt, draag er dan een kleurig shirt of kleurige blouse onder.
– Zwarte broeken of rokken zijn geen probleem natuurlijk :-)

Dus we onthouden, breng kleur aan d.m.v. je juwelen, sjaaltjes, een vestje, make-up…

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?