3 natuurlijke ingrediënten tegen droge handen

Wist je dat je handen als eerste verraden hoe oud/jong je bent?

Als je je handen doorheen de jaren niet goed verzorgt, zullen ze er snel oud gaan uitzien.

Droge handen zien er automatisch ouder uit, daarom deel ik vandaag een natuurlijke crème op basis van slechts 3 ingrediënten om droge handen tegen te gaan.

Deze natuurlijke handcrème, die je heel eenvoudig thuis kan maken, bevat 3 krachtige vochtinbrengers die de huid van je handen en je nagelriemen weer stralend en gezond maken.

De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt, zijn helemaal niet duur en makkelijk te vinden. Bovendien hebben ze een lange houdbaarheidsdatum, waardoor je lang kan genieten van deze natuurlijke remedie tegen droge handen.

Wat heb je nodig?

 • 2 capsules vitamine E olie
 • 1 eetlepel amandelolie
 • 2 eetlepels of 20 gr cacaoboter

Hoe maak je het?

 • Laat de cacaoboter au bain-marie smelten in een grote kom heet water.
 • Als de cacaoboter begint te smelten, kun je de amandelolie en de vloeibare vitamine E toevoegen.
 • Meng alle ingrediënten tot een mooi geheel.
 • Laat het mengsel eventjes rusten en afkoelen.
 • Wacht tot het mengsel terug een vaste vorm aanneemt en je een mooie, dikke crème hebt.

Hoe gebruik je het?

 • Breng de handcrème met cirkelvormige bewegingen aan op je handen en nagelriemen.
 • Verwen jezelf, masseer gedurende een paar minuten je handen goed in ;-)
 • Gebruik ’s avonds voor het beste resultaat, zo kan je de crème de hele nacht laten inwerken zonder dat je per ongeluk je handen wast en de crème zo afspoelt.

Waarom deze 3 krachtige ingrediënten?

1. Vitamine E olie

Vitamine E-olie kan je tegenwoordig in elke apotheek of natuurwinkel kopen voor een redelijke prijs. De helende eigenschappen van deze olie zijn al heel lang bekend in de cosmeticasector. De olie vind je dan ook terug in zeer veel schoonheidsproducten.

De olie is een krachtige antioxidant die in staat is weefselschade te verminderen. Cellen krijgen de kans te herstellen en de olie voorkomt dat er nieuwe beschadiging ontstaat.

Vitamine E-olie remt ook de beschadigende werking van de zon af en heeft een diep reinigende werking. Droge huidcellen krijgen hierdoor geen kans meer om zich op te stapelen.

De cellen van je huid worden als het ware beschermd tegen alle verschijnselen van het ouder worden. Je huid krijgt een mooie en gezonde uitstraling, waardoor je er zo veel jonger gaat uitzien.

2. Amandelolie

De reinigende en verzachtende eigenschappen van amandelolie herstellen elke vorm van irritatie veroorzaakt door uitdroging.

Het genezende effect van amandelolie zorgt ervoor dat huidcellen genezen en opnieuw aangroeien.

Amandelolie is bovendien heel geschikt voor de huid van de  handen en nagelriemen, omdat het de huid elastisch houdt en het risico op infectie van de nagelriemen vermindert.

Je zal merken dat je ouderdomsrimpeltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen en je handen er weer jong en aantrekkelijk gaan uitzien.

3. Cacaoboter

Cacaoboter is een natuurlijke vochtinbrengende crème die heel makkelijk alle huidlagen van vocht voorziet.

Als vochtinbrengende handcrème houdt de boter je handen zacht, glad en vrij van oneffenheden. Het bevat heel veel anti-oxidanten dat de vrije radicalen geen kans laat om je huid en nagelriemen schade toe te brengen en vroegtijdig te verouderen.

De boter legt eveneens een beschermende laag op de huid, waardoor je beschermd bent tegen uv-stralen van de zon. Het vermindert zo aanzienlijk de kans op huidverslapping, vervelende vlekken en irritatie.

3 top-ingrediënten als je het mij vraagt?!

Ga meteen aan de slag en probeer het een aantal weken uit, je zal na een paar dagen al een duidelijk verschil merken!

Naast droge handen zijn je nagels ook belangrijk… wat heb je aan mooi verzorgde handen als je nagels niet sterk en gezond zijn?

Je nagelriemen vallen hier vaak het eerste op.

De nagelriemen vormen de bescherming van de nagelwortel en zijn zeer kwetsbaar.

Als je je nagelriemen niet genoeg hydrateert zullen ze uitdrogen. En dat kan pijnlijk zijn of voor ‘velletjes’ zorgen.

Nagelriemolie is hier belangrijk voor de dagelijkse hydratatie en bescherming van de natuurlijke nagel (maar ook voor kunstnagels).

Door de nagels en nagelriemen goed te voeden met nagelriemolie, voorkom je de vorming van velletjes. Als je geen nagelriemolie meer in huis hebt, kan je ook een simpele olijfolie gebruiken.

De tips die ik vandaag met je heb gedeeld zijn allemaal ‘externe’ zaken om jouw handen en nagels mooi te maken maar ik heb je al eens verteld dat een gezonde, gehydrateerde huid en mooie, sterke nagels van binnenuit ontstaan.

Als je sterkere nagels wil en mooie verzorgde handen, doe je er daarom goed aan om jouw voorraad aminozuren aan te vullen.

Aminozuren zijn belangrijk voor sterke nagels, maar ook voor de productie van collageen (dat nodig is voor een stevige, elastische huid), persoonlijk neem ik trouw iedere ochtend mijn 6 tabletjes Beauty Essentials in.

Beauty Essentials levert alle essentiële stoffen om jouw nagels, huid en haar van binnenuit weer gezond en sterk te maken.

Klik hier voor meer informatie over aminozuren.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?