shop

account

zoeken

4 etherische oliën die virussen en bacteriën helpen bestrijden

De laatste weken krijg ik regelmatig vragen in mijn mailbox of etherische oliën kunnen helpen tegen de griep/influenza.

Natuurlijk zijn etherische oliën geen medicijn maar je kan ze wel gebruiken om je weerstand te verhogen en jezelf minder vatbaar te maken voor virussen.

We weten al langer dat etherische oliën zeer effectief zijn in het bestrijden van bacteriën en schimmelinfecties. De laatste tijd wordt stilaan steeds meer bekend over de actieve rol van etherische oliën bij het verminderen van griepsymptomen en de verspreiding van virussen.

Zo is inmiddels bekend dat verschillende etherische oliën al heel vroeg in het infectieproces de influenza kunnen bestrijden.

Het is nu (in 2020 zeker) extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem een krachtige afweer kan opbouwen.

In dit artikel deel ik 4 etherische oliën die een beschermende werking hebben tegen virussen, bacteriën en schimmels.

1. Tijm olie

Etherische tijmolie heeft krachtige anti-bacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Tijm (olie) bevat het bestanddeel thymol, dat zeer effectief is tegen schimmels en virussen. Het wordt gebruikt in mondwaters en anti-sceptische middelen vanwege zijn ontsmettende werking.

De zuiverende eigenschap van deze olie overtreft die van vele synthetische “kiemdodende” middelen.

Tijm versterkt het afweersysteem, het werkt ontsmettend bij infecties aan de luchtwegen, het is een natuurlijke slijmoplosser bij verkoudheden en een krachtig antioxidant. Extra pluspunt is dat tijm olie ook pijnstillend werkt.

2. Tea tree

Tea tree olie is werkt heel erg antiviraal, de olie kan vele bacteriën, schimmels en virussen onschadelijk maken. De antiseptische werking is twaalf maal sterker dan die van fenol, een chemische desinfectant. Het remt het virus al in de eerste stadia voordat het virus zich in de cellen nestelt.

Als je  tea tree olie gebruikt in een diffuser in een kleine, afgesloten ruimte zijn al veel virussen in de lucht binnen 15 minuten verdwenen. Let op, de onderzoeken van tea tree zijn enkel gericht op griepvirussen maar baadt het niet, schaadt het niet…

3. Zilverspar

Al in de oudheid was de zilverspar om zijn geneeskrachtige eigenschappen zeer geliefd. De etherische olie van de zilverspar kan het immuunsysteem activeren en verdiept de ademhaling. Daardoor is de olie zeer geschikt ter ondersteuning van de behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen, hoesten, griep en koorts.

4. Citroen

Citroen is een belangrijke etherische olie omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid vanwege zijn sterke antibacteriële en antivirale werking.

Citroenolie kan het lichaam beschermen tegen alle mogelijke infecties. Citroen bevat bijna 70% d-limonene, een krachtige anti-oxidant, het heeft een reinigende werking en bevat stoffen die onderzocht zijn op hun functies voor het immuunsysteem.

Hoe kan je deze oliën gebruiken?

De allerbelangrijkste maatregel om jezelf te beschermen tegen virussen is regelmatig je handen te wassen. Gewoon met water en een goede handzeep. Hier kan je dan een aantal etherische oliën aan toevoegen voor een extra desinfecterende werking.

Je kan 2 à 3 etherische oliën toevoegen aan ca. 250ml handzeep, telkens 15 à 20 druppeltjes.

Je kan etherische oliën ook verdampen in een aromadiffuser om de lucht te reinigen of je kunt een luchtverfrisser spray maken die je regelmatig in de ruimte spuit.

Een ander alternatief is om een inhalator te maken met een antivirale etherische olie. Druppel ongeveer 15 druppels etherische olie op de wattenstick van de inhalator en gebruik deze regelmatig als je in contact bent geweest met andere mensen.

Liefs,

Amy x

PS: dit heb ik je in de vorige artikels al gezegd, maar in deze tijden kan ik het best een keertje teveel herhalen dan te weinig…

Naast het wassen en ontsmetten van jouw handen, is een sterk immuunsysteem ook essentieel. Zie het als soldaten die jouw lichaam bewaken en beschermen. Zodra er een indringer binnenkomt, moeten ze in actie schieten en de indringer elimineren.

Ik weet dat veel lezeressen op zoek zijn naar “trucjes” en ultieme tips voor een ijzersterk immuunsysteem, maar jammer genoeg is er geen gouden tip die je volledig beschermt.

Gezond eten, beweging, voldoende slaap en minder stress zijn de basis. Zo gezond mogelijk leven, dus.

Wat is dan mijn “trucje”?

Iedere dag starten met een glas Greens Power.

Dit is geen verkoopspraatje, maar gewoon de realiteit. Het zit bom-en-bomvol voedingsstoffen die jouw immuunsysteem een boost geven.

Wist je dat 1 schepje even veel voedingsstoffen levert als 5 tot 6 porties groenten en fruit?

Het bevat bijvoorbeeld acerola, dat 80x meer vitamine C dan sinaasappels levert. Of probiotica, dat onze darmflora in orde houdt (een gezonde darmflora is de eerste verdediging tegen indringers).

Of chlorella, dat massa’s chlorofyl bevat en zo de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert, ontstemmend werkt de de groei van bacteriën remt.

Greens Power is een “superfood mix” met chlorella, tarwegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een schepje opgelost in een glas water ondersteunt de reinigende werking van ons lichaam, gaat de strijd aan met vrije radicalen, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s essentiële voedingsstoffen.

Allemaal zaken die jouw immuunsysteem ten goede komen.

Als je interesse hebt om jouw eetpatroon aan te vullen met deze supergezonde superfood mix, klik dan hier om een paar potten in huis te halen.

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag