5 voordelen van dagelijks kokoswater te drinken

Kokoswater is een drankje dat tegenwoordig niet meer zo bekend is. Onterecht!

Vroeger werd kokoswater op extreem warme dagen zelfs gratis aangeboden in grote fabrieken. Later werd het steeds minder en minder gebruikt en tegenwoordig staan alle automaten op het werk gevuld met frisdranken…

Zonde, want kokoswater biedt je zoveel meer dan alleen maar de dorst lessen.

Kokoswater is water in zijn zuiverste vorm en dat heeft het uitsluitend te danken aan het unieke filtersysteem waarover kokosnoten beschikken. Die nemen het regenwater op en zuiveren het waardoor uitsluitend zuiver natuurlijk water over blijft.

Zuiverder water dan kokoswater kun je niet drinken.

Volgens wetenschappers is het zelfs vergelijkbaar met menselijk bloedplasma.

Tijdens hun groeiproces voegen kokosnoten extra mineralen en vitaminen toe aan het water. Kokoswater barst op die manier van alle onmisbare en gezonde voedingsstoffen en bezit een verwaarloosbaar suikergehalte.

Lees hieronder 5 voordelen die ja gaat ondervinden als je iedere dag een glaasje kokoswater drinkt:

1. Je immuunsysteem zal versterken

Kokoswater heeft een sterk ontstekingsremmend effect en een grote anti-bacteriële werking.

Kokoswater werkt heilzaam tegen verkoudheden, koorts en keelontsteking maar ook tegen allerlei veel voorkomende huidaandoeningen waaronder eczeem en psoriasis.

Kokoswater is belangrijke bron van laurinezuur dat je lichaam omzet in mono- laurinezuur, een belangrijk bestanddeel van moedermelk. Mono- laurinezuur versterkt je immuunsysteem waardoor je minder vlug ziek wordt.

2. Je gaat je energieker voelen

Kokoswater verbetert de werking van de schildklierhormonen, die je zo een energie boost geven.

3. Je spijsverteringsstelsel zal verbeteren

Kokoswater is uitstekend voor het spijsverteringsstelsel omdat het de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels bevat. Hierdoor gaat het verstopping tegen en vermindert het zure oprispingen en brandend maagzuur.

Je lichaam zal zo in staat zijn om beter te functioneren.

4. Het helpt je in de strijd tegen de kilo’s

Het drinken van kokoswater remt de eetlust en door de extra energie die je krijgt verbruik/beweeg je meer.

5. Je huid zal er stralender uitzien

Door het toevoegen van kokoswater aan mineraalwater, zal je merken dat je meer zal kunnen drinken met een maximale hydratatie als resultaat.

En meer drinken en hydratatie is alleen maar goed :-)

Het is niet voor niks dat veel verzorgingsproducten voor je huid kokosolie of kokosvet als ingrediënt hebben. Als je last hebt van acné of andere huidaandoeningen, dan kan het gebruik van kokoswater op de huid je helpen je huid te reinigen, te verzachten en te hydrateren.

Maar ook het drinken ervan doet je huid goed van binnen uit. Kokoswater helpt je om afvalstoffen af te voeren met als resultaat een stralende huid.

De vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen, de stof die je huid elastisch en stevig houdt. Het vertraagd op deze manier op cellulair niveau het verouderingsproces van de huid. Je huid zal er stralender uitzien dankzij kokoswater.

Dit zijn slecht enkele van de vele voordelen die kokoswater drinken biedt. Haal het regelmatig in huis, zeker in de zomer: het is gezond en zeer verfrissend.

Maar let wel op dat je de ongezoete versie koopt, of haal het zelf uit een kokosnoot – iets meer werk ;-) – even filteren en klaar is je kokoswater, je kunt dit ook aanlengen met water als je dat wil.

Wil je nog meer doen voor je huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus echt onmisbaar. In dit artikel lees je meer over aminozuren en hun rol in ons lichaam.

Groetjes,
Amy
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?