7 redenen waarom je huid snel veroudert

Ik denk dat ik voor alle (of toch bijna alle) vrouwen spreek als ik zeg dat ik er graag zolang mogelijk mooi (en als het even kan ook jong) wil uitzien.

Toch kunnen bepaalde gewoontes en gedragingen in ons dagelijkse leven er voor zorgen dat onze huid sneller veroudert dan nodig is. Hieronder een paar voorbeelden:

Te weinig slaap

Een paar nachten te weinig slapen kan al invloed hebben op je uiterlijk. Je ziet snel bleek, je huid wordt dof en donkere kringen en wallen zijn eerder zichtbaar. Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich en worden cellen vernieuwd, ook de cellen van je huid. Uit onderzoek is gebleken dat voor volwassenen 8 uur slaap per nacht ideaal zou zijn. Behalve dat je er hierdoor beter uitziet, zul je je ook opgewekter en energieker voelen.

Te veel stress

Stress zorgt voor de aanmaak van stresshormonen. Als je veel stress hebt of als deze chronisch is, dan zijn deze hormonen schadelijk voor jou en voor je huid. Bovendien zorgen stress en piekeren voor een sombere gezichtsuitdrukking. Dit zorgt op den duur voor rimpels. Het goede nieuws is dat je kunt leren om met stress om te gaan en meer relaxed door het leven te gaan. Regelmatig ontspannen helpt tegen stress. Sport, yoga, mediteren helpen je de stress onder controle te houden.

Afvallen en weer aankomen

Door regelmatig afvallen en weer aankomen rekt de huid uit en moet daarna weer strakker worden. Als dit zich vaak herhaalt, brengt dit schade toe aan de elasticiteit van de huid waardoor deze minder stevig wordt. Het is trouwens ook zo dat hoe magerder je gezicht, hoe eerder de tekenen van een ouder wordende huid zichtbaar worden. Als je ouder wordt, wordt de huid dunner en slapper. Bij een wat dikker gezicht valt dit volumeverlies minder op en zijn rimpels minder snel zichtbaar.

Roken

Of je nu zelf rookt of vaak verkeert in het gezelschap van rokers, het is slecht voor huid. Rook droogt de huid uit waardoor eerder rimpels ontstaan. Rook vernauwt bovendien de bloedvaten waardoor de huid minder doorbloed wordt en minder goed afvalstoffen kan afvoeren. Hierdoor hebben rokers vaak een grauwe huidskleur.

Alcohol

Alcohol verwijdt de bloedvaten in de huid elke keer als je een glaasje drinkt. Op den duur blijven de bloedvaten verwijd. Hierdoor kunnen zichtbare bloedvaatjes in de huid ontstaan.

Zonnen

Zonnestralen, of beter gezegd UV-stralen kunnen schadelijk zijn voor de huid. De huid verliest vocht en droogt uit waardoor eerder rimpels ontstaan en de huid ontwikkelt vaak bruine pigmentvlekken. De effecten zijn het sterkst bij een lichte huid. Gelukkig zijn er voldoende middeltjes om je tegen de zonnestralen te beschermen. Een dagcrème met SPF van minimaal 15 bijvoorbeeld. Deze bescherming is voldoende voor alle dagen, ook als de zon niet schijnt. Als je echt gaat zonnen, kies dan voor een SPF van tenminste 30 en draag een zonnehoed en zonnebril.

Een zittend leven

Voldoende beweging zorgt voor een goede bloedsomloop en doorbloeding van onder andere de huid. De huid wordt hierdoor van zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen voorzien Beweging is verder ook nog eens goed om stress tegen te gaan Als je regelmatig beweegt voel je je niet alleen beter, je ziet er ook beter uit.

(On)gezonde voeding

Wat je eet, heeft veel invloed op de conditie van je huid en haar. Zorg daarom voor een goede en afwisselende voeding met voldoende vitamines, antioxidanten en andere voedingsstoffen. Verminder suiker en bewerkte koolhydraten zoals wit brood en witte pasta. Suiker veroorzaakt rimpels omdat deze het proces van glycatie bevorderen, waardoor je sneller rimpels krijgt.

Zo zie je maar, zelfs als je er een goede huidverzorging op na houdt kunnen allerlei factoren van buitenuit invloed hebben op je huid.

Zelfs met de duurste producten kan je huidveroudering niet tegengaan als je er geen gezonde levensstijl op na houdt.

Het belangrijkste voor een jeugdige en stralende huid kom van binnenuit.

En daar kan Beauty Essentials je bij helpen.

Het helpt de bouwstenen van je lichaam van binnenuit aan te vullen en te herstellen – daardoor zorgt het voor een gezonde look: een gladdere en strakkere huid (én het zorgt ook sterkere haren en nagels).

Het voeden van jouw huid van binnenuit is veel belangrijker dan wat je op je huid smeert.

Wil je meer weten over Beauty Essentials en waarom ik dit product aanraad. Klik dan hier voor meer informatie.

Groetjes,

Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?