skip to Main Content

De voordelen van honing, bijenpollen, koninginnebrij en propolis

Bijenproducten zoals honing, bijenpollen, koninginnebrij en propolis zijn goed voor je, bij-zonder goed zelfs ;-)

We weten al van in de Griekse Oudheid dat bijenproducten geneeskrachtige eigenschappen hebben, ik som ze hieronder even voor je op.

Vaak ga ik voor kwaaltjes op zoek naar alternatieve, natuurlijke producten of behandelingen, ik neem niet graag medicatie in en probeer dit dan ook te vermijden, daarom deel ik deze informatie graag met je.

Eerst en vooral is er de honing.

Een lekker zoetje dat ook nog eens goed voor je is. De smaak van de honing hangt af vanuit welke bloem de bij de nectar heeft gehaald, maar de geneeskracht blijft idem.

Honing werkt stimulerend voor het hart, het is vochtafdrijvend, goed voor de spijsvertering én is ontsmettend en kalmerend.

Lét wel op, honing is erg calorierijk, zo’n 300kcal per 100gram…

Bijenpollen zijn nog zo’n fantastisch goedje.

Bijnenpollen bevatten veel vitaliserende stoffen. Ze helpen bij vermoeidheid en dragen er toe bij dat je je fitter en vitaler voelt. Pollen hebben ook een goede invloed op je algemene weerstand.

Ideaal om o.a. te gebruiken in de zomermaanden als het gehalte pollen in de lucht relatief hoog is.

Daarnaast hebben we ook nog de koninginnebrij.

Koninginnebrij is de beroemde substantie die de werkbijen produceren als voedsel voor de larven, en in het bijzonder voor degene die bestemd zijn om koningin te worden.

De koningin voedt zich gedurende haar hele leven met deze melkachtige brij, waardoor ze veel groter en sterker wordt en zelfs zes jaar oud kan worden. Best oud als je bedenkt dat een gewone bij slechts een leventje heeft van ongeveer 45 dagen…

Waar is het goed voor?

Een kuur met koninginnebrij is een must voor mensen die vaak vermoeid zijn of moeten aansterken na een zware ziekte. Uiteraard is de koninginnebrij ook goed tegen hart- en vaatziekten én (hier komt het) het zou ook helpen bij impotentie ;-)

Save the best for last…

De propolis, mijn favoriet, is een lijmachtige substantie die door bijen gebruikt wordt om kiertjes en openingen in het nest te dichten.

Propolis is een heel krachtig antibioticum (én volledig natuurlijk!), het is antiviraal en werkt ontstekingsremmend, bacterie- en schimmeldodend, het helpt tegen allerlei ontstekingen van maag- en spijsverteringsorganen, preventief kan een kuur je immuniteit versterken en je helpen tegen veel voorkomende kwaaltjes.

Nog leuke werkingen van propolis, het helpt tegen een slechte adem én helpt bij zonnebrand, kleine snijwonden en huidirritaties.

Een manusje van alles dus, ik heb het standaard in huis :-)

Een absoluut top gamma – zowel prijs als kwaliteit – vind ik dit:

Bijenpollen, honing, propolis en koninginnebrij.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x