Draag je zomerjurk ook tijdens de herfst/winter!

De zomer is al een paar weken voorbij, maar nog niet in mijn kledingkast!

Ik vind het altijd zonde om de herfst/winter-schoonmaak in mijn kledingkast te starten, echt: ik heb het gevoel dat ik helemaal géén warme kleding in mijn kast heb, of ze zitten ver verscholen ;-)

Ik werk van thuis uit dus heb ik het gevoel dat ik niet écht dikke wintertruien en wollen vesten nodig heb, maar ik besef ook heel goed dat het niet écht kan om mijn zwierderige zomerjurkje en dat leuke mouwloze topje zomaar te blijven dragen…

Vooral niet om 15u aan de schoolpoort tussen alle verkleumde mama’s in!


banner-hetty-nagels-haar-huid


Tenzij… ik aan de slag ga met volgende tips:

Het vereist wat creativiteit en combinatievermorgen, maar als je de volgende simpele tips toepast, hoef je geen afscheid te nemen van al die fijne zomerfavorieten :-)

Om te beginnen kun je een laagje toevoegen door een onderjurkje te dragen. Een onderjurkje zorgt ervoor dat je jurk mooi glad rond je lichaam valt.

Tegenwoordig zijn er ook losse mouwen te koop, die je gemakkelijk kunt vast zetten en waardoor je je zomerjurk langer kunt doordragen. Zo zijn er mouwtjes van voile en van kant te koop. Kijk welke het beste past bij je jurkjes.

Zomerjurken maak je heel gemakkelijk winterproof met een dikke panty en een paar mooie enkellaarzen eronder. Vooral een donkere panty geeft je jurk in één klap een winterse uitstraling.

Andere optie als je niet van dikke panty’s houdt – Ik draag gewoon een dunne huidskleur panty met knielaarzen :-)

Draag over de jurk een (warm) vest. Met een leren jasje geef je het geheel een stoere look, maar combineren met een coltrui of een strakke longsleeve onder je jurk kan natuurlijk ook.

Oversized vesten zijn dit jaar niet meer weg te denken uit het modebeeld. Kies voor één rustige kleur als je ‘m wilt dragen op een fleurig zomerjurkje. Of kies voor een print of grove textuur als je een effen jurk wat meer pit wilt geven.

Rokjes draag je in de winter ook heel gemakkelijk met een dikkere panty. Match hierbij een bloesje (dat je in de rok draagt) met lange mouwen en accentueer je taille met een riem.

Heb je het hierin nog te koud? Draag er een jasje, warm vest of blazer overheen.

Heb je een slank figuur en draag je in de zomer vaak shorts? Deze kun je ook in de winter dragen – mits het een nette korte broek is – door te combineren met een dikke panty met stoere laarzen.

Een mouwloze top/blouse is ideaal om te dragen onder een dik vest of dikke trui. Laat het kraagje boven de trui of het vest uitkomen voor een klassiekere look.

Wist je al dat je deze winter je sokken gerust mag laten zien? Ideaal om je zomerse ballerina’s of die geweldige pumps ook in de winter te blijven dragen!

Dan heb ik het natuurlijk niet over sportsokken, maar mooi gekleurde sokken, eventueel met een leuk motiefje/print.

Nog een laatste tip – niet alleen dikke sjaals komen in de winter uit de kast. Een zomers sjaaltje kan net zozeer helpen om je outfit op te vrolijken en wat extra warmte te bieden op kantoor ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?