Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Een gezonde huid door groenten en fruit

Ik denk dat ik algemeen mag zeggen dat iedere vrouw graag een gezonde huid heeft.

We hebben liefst geen bleek velletje en zoeken in de winter massaal de zonnebankcentra op of sprayen zelfbruiners a volonté!

Er is ook een gemakkelijker alternatief en dat is het eten van de juiste soorten groenten en fruit.

Dat groenten en fruit goed voor je zijn, dat wist je natuurlijk allang.

Maar onlangs hebben Britse wetenschappers ontdekt dat de caroteen die in groente en fruit zit, iets wonderbaarlijks met onze huid doen: het geeft de huid namelijk een soort gouden kleur.

En wie wil er nu niet zo’n gezonde, gouden gloed over haar huid?

Volgens de wetenschappers is hier een speciaal ‘5x per dag dieet’ voor nodig waarin veel groenten zoals wortelen, hete pepers en spinazie zitten, maar ook oranje fruitsoorten, zoals meloenen, grapefruits en abrikozen.

Het gouden gloedje dat je hierdoor op je huid krijgt komt vooral door natuurlijke chemicaliën die in de groenten en fruit zitten, die de carotenoïden wordt genoemd.

Moeilijk woord, maar eigenlijk is het gewoon een grote groep van 600 verschillende organische pigmenten.

De Britse onderzoekers zijn nagegaan in welke groenten en fruit deze pigmenten voorkwamen. Het was een werk van lange adem, er zijn verschillende proefpersonen op een dieet gezet, maar met een bijzonder resultaat:

Binnen een maand bleek hun huid al van kleur te veranderen en het begon er op te lijken dat het onderzoek zijn vruchten aan het afwerpen was.

In een volgend experiment kregen meerdere vrijwilligers een aantal foto’s voorgeschoteld, die ze moesten beoordelen.

Foto’s van de mensen die een kleurtje door het speciale groenten en fruit dieet hadden gekregen en foto’s van mensen die door de zon waren gebruind.

Wij als mensen hebben twee pigmenten die de geelheid van onze huid bepalen, namelijk de carotenoïden en melanine, die ervoor zorgt dat we bruin worden tijdens het zonnen door blootstelling aan UV licht.

Uit dit onderzoek bleek dat de tint die door de groenten en fruit werd veroorzaakt bij veel van de vrijwilligers duidelijk meer in de smaak viel.

Het onderzoek leert ons dus dat we ook op een andere manier een gezonde kleur kunnen krijgen.

Verzorg je huid met groenten en fruit door het speciale dieet te volgen en je zult een natuurlijkere tint krijgen, terwijl je ook nog eens voldoende groenten en fruit hebt binnengekregen. Win-win dus ;-)

Zelf probeer ik iedere dag voldoende groenten en fruit binnen te krijgen door een ontbijtsmoothie, mijn dagelijks glaasje Greens Power (klik hier voor meer informatie) en regelmatig een kommetje soep te eten.

Daarnaast neem ik natuurlijk ook trouw mijn tabletjes Beauty Essentials (klik hier om het in huis te halen) in omdat het alle natuurlijke aminozuren levert die noodzakelijk zijn voor de opbouw van een stevige, egale huid. Dit is één van de weinige producten die ik écht aanraad.

Groetjes

Amy

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy