Een jongere huid door… een lepel?

In mijn zoektocht naar handige en nuttige tips kwam ik vanmorgen een heel vreemd maar blijkbaar erg effectief trucje tegen voor een jongere huid.

Het gebruik van een lepel…

Ik vertaal kort even de inhoud van het originele, Engelstalig artikel:

Door het volgen van onderstaande 3 stappen én het gebruik van een lepel en een lotion kan je heel simpel je bloeddoorstroming stimuleren, je gezichtsspieren extra verstevigen en dode huidcellen verwijderen.

Na 10 ‘behandelingen’ zou je al een resultaat moeten opmerken, maar je stopt er dan best niet mee: elke andere dag de behandeling even doen om de effecten te behouden.

1. Breng over je volledige gelaat je (nacht)crème aan. Gebruik een gewone lepel, hou deze verticaal en zo dat enkel de bolle kant van de lepel je huid raakt.

2. Begin in het midden van je voorhoofd. Beweeg/strijk de lepel van het midden naar de zijkanten met opwaartse bewegingen. Oefen druk uit, maar het mag niet pijnlijk zijn.

Schermafdruk 2014-12-30 10.16.25

3. Herhaal iedere beweging 10x, beginnende aan je voorhoofd en eindig aan je kaken (zie 6 verschillende bewegingen op de afbeelding).

Het kan zijn dat je huid er bij/na de behandeling een beetje rood gaat uitzien (van de druk), maar dit trekt weg na een 5-10 minuutjes.

Ik ga het alvast uitproberen. En jij?

Dit “trucje” verbetert de doorbloeding, verwijdert dode huidcellen en verstevigt de gezichtsspieren. Allemaal zaken die helpen om onze huid er beter te laten uitzien. Maar de “real magic” gebeurt eigenlijk IN ons lichaam…

Ons lichaam hernieuwt zichzelf constant, waarbij oude lichaamscellen worden vervangen door nieuwe cellen. Tijdens deze celregeneratie zijn er 4 aminozuren heel erg belangrijk om een mooie, egale huid te krijgen. Dat is de reden waarom ik iedere dag 6 tabletjes Beauty Essentials inneem.

Meer informatie over deze stoffen (en over Beauty Essentials), vind je terug in dit artikel.

EXTRA TIP TEGEN WALLEN:

Leg twee lepels in de diepvries als je na een nacht feesten eindelijk gaat slapen. Als je de ochtend erna uit bed komt en zwarte kringen onder je ogen ontdekt, haal dan de gekoelde lepels uit het vriesvak en wrijf met de bolle kant over je gesloten oogleden.

Je kan ook gewoon blijven liggen en de lepels volledig op je oogleden laten rusten. Val niet terug in slaap, want ijskoude voorwerpen kunnen pijnlijke vrieswonden veroorzaken.


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren