Geef jij je huid wel eens een detox?

Mijn trouwe volgers hebben me het al vaker horen zeggen:

Een mooie huid vergt verzorging, het gaat niet alleen om wat je op je huid smeert, maar ook wat je er van binnenuit voor doet!

Het verzorgen van je huid is een complex iets.

Onze huid heeft ook vaak andere noden. Je hebt niet altijd een droge of gemengde huid, je huidtype verandert mee, vaak met het wisselen van de seizoenen. In de winter heeft je huid een heel andere verzorging nodig dan in de zomer.

Een detox voor je huid is een eerste stap naar een mooie verzorgde huid.

Een detox van je huid gebeurt in verschillende stappen. Een eerste belangrijke stap is het besef dat je huid continu verandert.

Ons lichaam vernieuwt zichzelf constant van binnenuit, waarbij oude cellen worden afgebroken en nieuwe lichaamscellen in de plaats komen.

We merken hier niets van, maar het gebeurt wel. Zelfs op het moment dat je deze zin leest, zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig.

Oude lichaamscellen worden hierbij vervangen door compleet nieuwe cellen en daarvoor heeft ons lichaam massa’s “bouwstenen” nodig.

Deze bouwstenen zijn in ieder menselijk lichaam aanwezig en worden aminozuren genoemd. Alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit amper 20 verschillende aminozuren: ons haar, nagels, huid, pezen en spieren, botten, maar ook onze enzymen en hormonen.

Van het grootste onderdeel tot de kleinste lichaamscel: alles in ons lichaam heeft aminozuren nodig.

Er zijn 4 aminozuren die belangrijk zijn voor een mooie, egale huid.

Klik hier om meer te lezen over deze 4 belangrijke aminozuren.

Daarnaast moet je jezelf de volgende vraag stellen:

Heb je een evenwichtig voedingspatroon rijk aan eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen?

Dit is nl. een heel belangrijke factor bij het handhaven van de gezondheid van je huid. Al deze voedingsstoffen worden verspreid in je lichaam via de bloedsomloop en voeden je cellen, terwijl andere voedingsstoffen je lichaam helpen om afvalstoffen te verwijderen uit je lichaam.

Een essentiële rol in het ontgiften van je huid is het eten van voedsel dat gunstig is voor je lever:

Bittere groenten (spinazie, bieten, courgette, groene bonen, asperges), exotische vruchten, citrusvruchten en artisjokken.

Voedingsmiddelen rijk aan vitaminen A, B, C, E (wortelen, courgette, broccoli, zoete aardappelen, tomaten, kool, paprika’s, groene bladgroenten, noten en plantaardige oliën).

Sporenelementen (selenium en zink – rundvlees lever, makreel, granen, tarwekiemen, biergist, pompoenpitten en sesam, rund en lam, cashewnoten, donkere chocolade, zeevruchten) en essentiële vetzuren (vette vis eten bonen, soja, lijnzaad, spirulina).

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?