skip to Main Content

Honing, koninginnebrij en hun gezonde eigenschappen

Bijenproducten zoals honing, koninginnebrij en propolis zijn goed voor je, bij-zonder goed zelfs ;-)

We weten al van in de Griekse Oudheid dat bijenproducten geneeskrachtige eigenschappen hebben, ik som ze hieronder even voor je op.

Vaak ga ik voor kwaaltjes op zoek naar alternatieve, natuurlijke producten of behandelingen, ik neem niet graag medicatie in en probeer dit dan ook te vermijden, daarom deel ik deze informatie graag met je.

Eerst en vooral is er de honing.

Een lekker zoetje dat ook nog eens goed voor je is. De smaak van de honing hangt af vanuit welke bloem de bij de nectar heeft gehaald, maar de geneeskracht blijft idem.

Honing werkt stimulerend voor het hart, het is vochtafdrijvend, goed voor de spijsvertering én is ontsmettend en kalmerend.

Lét wel op, honing is erg calorierijk, zo’n 300kcal per 100gram…

Daarnaast hebben we ook nog de koninginnebrij.

Koninginnebrij is de beroemde substantie die de werkbijen produceren als voedsel voor de larven, en in het bijzonder voor degene die bestemd zijn om koningin te worden.

De koningin voedt zich gedurende haar hele leven met deze melkachtige brij, waardoor ze veel groter en sterker wordt en zelfs zes jaar oud kan worden. Best oud als je bedenkt dat een gewone bij slechts een leventje heeft van ongeveer 45 dagen…

Waar is het goed voor?

Een kuur met koninginnebrij is een must voor mensen die vaak vermoeid zijn of moeten aansterken na een zware ziekte. Uiteraard is de koninginnebrij ook goed tegen hart- en vaatziekten én (hier komt het) het zou ook helpen bij impotentie ;-)

Save the best for last…

De propolis, mijn favoriet, is een lijmachtige substantie die door bijen gebruikt wordt om kiertjes en openingen in het nest te dichten.

Propolis is een heel krachtig antibioticum (én volledig natuurlijk!), het is antiviraal en werkt ontstekingsremmend, bacterie- en schimmeldodend, het helpt tegen allerlei ontstekingen van maag- en spijsverteringsorganen, preventief kan een kuur je immuniteit versterken en je helpen tegen veel voorkomende kwaaltjes.

Nog leuke werkingen van propolis, het helpt tegen een slechte adem én helpt bij zonnebrand, kleine snijwonden en huidirritaties.

Een manusje van alles dus, ik heb het standaard in huis :-)

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend