skip to Main Content

In 5 stappen leren combineren

Veel vrouwen vinden het blijkbaar moeilijk om nieuwe combinaties te maken met hun kleding die ze hebben! Vaak dragen we de stukken die we hebben in de ‘exacte’ combinatie zoals we ze in de winkel gekocht hebben…

En dat is zonde!

Ook laat het budget niet altijd toe om voor iedere look een nieuw kledingstuk te kopen, daarom is het handig dat je het combineren kan leren mét spullen die jij gewoon al fijn in je kast hebt hangen.

Combineren kan juist zoveel plezier betekenen! Er telkens een tikkeltje anders uitzien met dezelfde, of toch bijna dezelfde, kleding:

1. Kies voor een aantal goede basis kledingstukken in je kast, en met ‘basis’ bedoel ik ook effectief ‘basis’ – effen kleding, zonder prints, liefst met niet al te veel structuur in de stof. Deze zijn het beste én makkelijkst te combineren. Kies je toch voor kleding met een print, combineer het dan steeds met iets neutraler, verschillende patronen en prints werken zelden goed samen.

2. Gaan shoppen? Berg je nieuwe kledingstuk niet dadelijk op, maar probeer vanaf nu – telkens als je iets nieuws hebt gekocht – dit kledingstuk op 2 à 3 manieren te combineren, zo krijg je bij elk nieuw stuk in je kast al meteen nieuwe inspiratie.

3. Denk eraan dat de bovenkant van je outfit steeds méér opgemerkt wordt dan de onderkant ervan. Wat dit eigenlijk wilt zeggen is dat je hetzelfde topje draagt met een broek en dan een rok, je look nietveel zal veranderen. Draag je echter dezelfde broek met een ander truitje, bloesje, topje, een ander sjaaltje erbij… WHAM – totaal verschillende look!

4. Jurkjes zijn leuk, maar laten niet altijd veel vrijheid om te combineren, probeer meer aparte kledingstukken te kopen zoals rokjes en topjes. De topjes kan je dan ook weer op een andere broek dragen. Een jurkje kan je enkel met accessoires veranderen, waardoor de impact redelijk beperkt blijft qua ‘different look’.

5. Combineren is eigenlijk een beetje het spel van vroeger spelen: waarheid – durven – doen! Eerst en vooral moet je eerlijk tegen jezelf zijn, qua look, qua stijl, dan moet je vooral durven nieuwe dingen uitproberen én tenslotte… gewoon DOEN!

Neem een half uurtje tot een uurtje de tijd om voor je kast te gaan staan en speel met je kleding, neem jezelf voor om minstens 10 nieuwe combinaties te maken, maak er desnoods foto’s van, zodat je ze zeker niet vergeet ;-)

Nu je weet hoe je simpel kan combineren, gaan we een stapje verder. Morgen leer ik je hoe je in 5 stappen een luxueuzere uitstraling creëert.

Moet je naar een feestje maar heb je niets om aan te trekken? Met deze tips lukt het je vast wel.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x